Ιωάννινα:Η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων ΠΓΝΙ -Χατζηκώστα για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

 


12 ΜΑΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ - ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

    H  Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή είναι ημέρα αγωνιστικής διεκδίκησης και ανάτασης των νοσηλευτών, συνολικά των εργαζομένων στην υγεία, όλων αυτών που δώσαμε και δίνουμε σκληρή, καθημερινή μάχη για την υγεία του λαού. 

   Οι νοσηλευτές που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, απευθύνουμε αγωνιστικό προσκλητήριο στους υπόλοιπους συναδέλφους για οργάνωση και δυνάμωμα των αγώνα μας. 

    Οι νοσηλευτές που θρηνήσαμε συναδέλφους στο πεδίο αυτής μάχης για την υγεία του λαού, που νοσήσαμε από κορωνοίο, που άλλοι νοσηλευτήκαμε σε ΜΕΘ, γνωρίζουμε ότι η ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς και των υπηρεσιών μας  βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Η λύση δεν βρίσκεται σε όσους χρόνια τώρα με τους νόμους και τις πολιτικές τους ρημάζουν τα νοσοκομεία, σμπαραλιάζουν δικαιώματα και κατακτήσεις, ξεχειλώνουν την δημόσια υγεία.  Μόνο με την οργάνωση του αγώνα μας , μόνο με τον συντονισμό μας, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.   

     Οι νοσηλευτές που δεν εντασσόμαστε στα ΒΑΕ, που μετακινούμαστε από τμήμα σε τμήμα και από κλινική σε κλινική, που δουλεύουμε χωρίς άδεια, με οφειλόμενα ρεπό και απλήρωτες υπερωρίες, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την εντατικοποίηση εδώ και 1 χρόνο τώρα. Ξέρουμε τι θα σημάνει ο νόμος για κατάργηση του 8ώρου, οι ατομικές συμβάσεις, ιδιαίτερα οι συμβασιούχοι νοσηλευτές που οι συμβάσεις λήγουν μαζί με συμβασιούχους άλλους ειδικοτήτων στις 31/10/21. Η ίδια η πραγματικότητα μέσα στα νοσοκομεία δεν αφήνει περιθώριο για αναμονή.  Ο αγώνας που έχουμε ξεκινήσει για σταθερή δουλειά μέσα στα νοσοκομεία, για μετατροπή των συμβάσεων σε ορισμένου χρόνου χρειάζεται να δυναμώσει. 

      Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων είναι αδιαμφισβήτητες. Υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, εμπορευματοποίηση είναι το τρίπτυχο της πολιτικής που ματώνει κυριολεκτικά τις ζωές και τα δικαιώματα των νοσηλευτών. Το ζήσαμε και το ζούμε μέσα στην πανδημία με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ασθενείς και υγειονομικοί. Αυτό είναι το τρίπτυχο της πολιτικής και των νόμων που μετρούν την υγεία με το κόστος και τα κέρδη. Αυτά πληρώνουμε, γι αυτό και οι ανάγκες των ασθενών, τα δικαιώματα των νοσηλευτών, συνολικά των εργαζομένων στην υγεία βάλλονται.  Γι αυτό το λόγο:  

Ο αριθμός των μόνιμων εργαζομένων στην υγεία μειώθηκε από 93. 580 το 2017 σε 76.666 το 2021.   

Οι κενές οργανικές θέσεις μόνο σε νοσηλευτικό προσωπικό ξεπερνούν τις 20.000

Το έκτατο νοσηλευτικό προσωπικό στην υγεία φτάνει τους 8000.

Οι νοσηλευτές δεν εντάσσονται στα ΒΑΕ.  

Τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μιας νόσου

     Το αίτημα των νοσηλευτών και συνολικά των συμβασιούχων υγειονομικών από το ΠΓΝΙ και το Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου είναι επίκαιρο περισσότερο από ποτέ. Απαιτούμε εδώ και τώρα: 

Να μην απολυθεί κανένας από τους 700 και πλέον συμβασιούχους εργαζόμενους των δυο νοσοκομείων της πόλης.  

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων 

Μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου  

Ένταξη στα ΒΑΕ.

Να μην περάσει το ν/σ για κατάργηση του 8ωρου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΓΝΙ - ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]