Αναπληρωτές Γερμανικών: Διεκδικούμε μόνιμους διορισμούς με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων

 


ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το μάθημα των γερμανικών είναι ένα υποχρεωτικά επιλεγόμενο μάθημα από την Ε΄ Δημοτικού ως και τη Β΄ Λυκείου. Επίσης είναι ένα πανελληνίως εξεταζόμενο ειδικό μάθημα.

Οι διορισμοί μόνιμου προσωπικού τα τελευταία δέκα χρόνια είναι μηδαμινοί (διορίστηκαν μόλις 90 μόνιμοι εκπαιδευτικοί εναπομείναντες επιτυχόντες του τελευταίου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, ενώ έχουν αποχωρήσει πάνω από 250), όπως φυσικά και σε όλες τις ειδικότητες. Παρ’ όλα αυτά οι προσλήψεις των αναπληρωτών δείχνουν ξεκάθαρα την ανάγκη για διδακτικό προσωπικό. Τα τελευταία 10 χρόνια προσλαμβάνονται εκατοντάδες συνάδελφοι καθηγητές ΠΕ07 ως αναπληρωτές μειωμένου και πλήρους ωραρίου για την κάλυψη πολυάριθμων κενών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Κατά μέσο όρο τα τελευταία χρόνια προσλαμβάνονται πάνω από 250 συνάδελφοι και συγκεκριμένα τις δυο τελευταίες σχολικές χρονιές προσελήφθησαν ως αναπληρωτές 330 συνάδελφοι το σχολικό έτος 2019- 2020 και 626 το σχολικό έτος 2020-2021. Οι καθηγητές αυτοί εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η τοποθέτησή τους είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Οι αριθμοί παραπάνω έρχονται σε αντίθεση με την πρόθεση του υπουργείου να διορίσει με βάση τα υφιστάμενα οργανικά κενά (όσον αφορά τους ΠΕ07: 12 στην Πρωτοβάθμια και 17 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση), τα οποία στην περίπτωσή μας δεν αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές ανάγκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον κλάδο μας δεν έχει συσταθεί ακόμη επαρκής αριθμός οργανικών θέσεων στα Δημοτικά σχολεία.

Ενόψει των επικείμενων διορισμών και μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας περιμένουμε τη δικαίωση των κόπων και των θυσιών μας. Μετά από 10 χρόνια αναπλήρωσης των εαυτών μας περιμένουμε τον διορισμό επαρκούς αριθμού καθηγητών και τη διασφάλιση τού έως τώρα ανασφαλούς εργασιακού μας καθεστώτος. 

Αγαπάμε τη δουλειά μας, κάνουμε υπομονή ως αναπληρωτές, στηρίζουμε τη δημόσια παιδεία, στερούμαστε οικογένεια και φίλους και περιμένουμε την απόδοση δικαιοσύνης. Ως ειδικότητα ευελπιστούμε στην ισοδύναμη και δίκαιη κατανομή των θέσεων. 

Διεκδικούμε διορισμούς με βάση τις πραγματικές ανάγκες. 

Διεκδικούμε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ΠΕ07 σε αριθμό που είναι απαραίτητος για τη στελέχωση των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να λειτουργούν τα σχολεία απρόσκοπτα και προς όφελος των μαθητών και της κοινωνίας.

Διεκδικούμε τον περιορισμό στο ελάχιστο του απαξιωτικού θεσμού της αναπλήρωσης. 

Σας παρακαλούμε για τη στήριξή σας σε αυτόν τον αγώνα και σας περιμένουμε αρωγούς στις διεκδικήσεις μας. 


Αναπληρωτές Καθηγητές Γερμανικής Γλώσσας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]