ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ...ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επιχείρηση διάσωσης πελαργού που εντοπίστηκε τραυματισμένος στο Προδρόμι

 


"Το απόγευμα της Πέμπτης στις 13 Μαΐου 2021 το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά – Αχέροντα – Κέρκυρας, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από κάτοικο του χωριού και συγκεκριμένα από τον κ. Γεώργιο Μίνη για έναν πελαργό ο οποίος ήταν τραυματισμένος (πιθανόν από ηλεκτροφόρα καλώδια) κοντά στην οικία του στο Προδρόμι.


Το προσωπικό του φορέα μετέβη στην περιοχή και περισυνέλεξε τον πελαργό ο οποίος τοποθετήθηκε προσεκτικά σε χαρτόκουτο για την ασφαλή μεταφορά του στα Ιωάννινα όπου επρόκειτο να τον παραλάβει  ο κ. Κολόκας Θεόδωρος, συνεργάτης της Ορθολογικής Εταιρίας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ο οποίος και θα βοηθήσει να αποσταλεί σε κάποιο ειδικό κέντρο περίθαλψης το οποίο θα μας πληροφορήσει για την κατάστασή του.Οι τραυματισμοί πελαργών είναι συχνό φαινόμενο και οφείλονται κυρίως σε πρόσκρουση σε ηλεκτροφόρα καλώδια, πτώση νεοσσών από τη φωλιά κ.α. Η διάσωσή τους είναι πολύ σημαντική διότι η Θεσπρωτία αποτελεί τόπο αναπαραγωγής με μεγάλο αριθμό νεοσσών κάθε χρόνο.


Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθεια, τον κ. Γεώργιο Μίνη που εντόπισε τον πελαργό και κάλεσε άμεσα, τον κ. Κολόκα Θεόδωρο που ανταποκρίθηκε και προσφέρθηκε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στο πτηνό, το προσωπικό της Εγνατίας Οδού Α.Ε που συνέβαλε στην μεταφορά του στα Ιωάννινα και το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς για τις σημαντικές πληροφορίες.Ευελπιστούμε στην άμεση αποκατάσταση του πελαργού έτσι ώστε να γυρίσει σώος στην φωλιά του."αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του  Φορέα Διαχείρισης Καλαμά – Αχέροντα – Κέρκυρας.

kalamas-acherontas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]