Το ποσοστό συμμετοχής στον εμβολιασμό ανά ηλικιακή ομάδα


Αναλυτική εικόνα με τα ποσοστά συμμετοχής των ηλικιακών ομάδων στο  εμβολιαστικό πρόγραμμα έδωσε σήμερα ο Μάριος Θεμιστοκλέους .

Αναλυτικά ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  ανέφερε:

" Σε σχέση με τα ποσοστά συμμετοχής των ηλικιακών ομάδων, στην κατηγορία των 60 και άνω, το 58% έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση και το ποσοστό αυτό θα ανέρθει στο 73% αν συμπεριλάβουμε και τα ραντεβού.

Πιο αναλυτικά, για την ηλικιακή ομάδα 85 και άνω, το ποσοστό το οποίο έχει ήδη εμβολιαστεί είναι στο 63%. Αυτά τα ποσοστά τα πρώτα είναι με τουλάχιστον μία δόση και με τα ραντεβού φτάνει στο 68%.


Στην ηλικιακή ομάδα 80 – 84 το ποσοστό αυτό είναι στο 64% και θα ανέλθει στο 69% με τα ραντεβού. Στην ηλικιακή ομάδα 75 – 79, αυτή είναι η καλύτερη ηλικιακή ομάδα από πλευράς συμμετοχής, το 73% έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση και το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 80% εάν συμπεριλάβουμε και τα ραντεβού.


Στην ηλικιακή ομάδα 70 – 74 έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 595 και το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 75% με τα ραντεβού. 65. – 69 με την πρώτη δόση το 42% και με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 75%.


Η ηλικιακή ομάδα 60 – 64 έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση το 54% και μαζί με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 68%.


Στην ηλικιακή ομάδα 55 – 59 έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση το 23% και μαζί με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 62%


Στην ηλικιακή ομάδα 50 – 54 έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση το 17% και μαζί με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό θα ανέλθει στο 57%. Η τελευταία ηλικιακή ομάδα που έχουμε ανοίξει πριν μία εβδομάδα περίπου, το Μ. Σάββατο, είναι η ομάδα 45 – 49, έχει ήδη εμβολιαστεί το 11% με τουλάχιστον μία δόση και το ποσοστό θα ανέλθει στο 50% αν συνυπολογίσουμε και τα ραντεβού.


Σε σχέση με τον εμβολιασμό των υγειονομικών τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν ως εξής: στο ιατρικό προσωπικό, στο ΕΣΥ το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 82%, ενώ στα ιδιωτικά νοσοκομεία, στους μισθωτούς των ιδιωτικών νοσοκομείων, είναι στο 88%. Το νοσηλευτικό προσωπικό για το ΕΣΥ είναι στο 63% και 62% για τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Και το λοιπό προσωπικό είναι στο 60% στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και 63% στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]