Τζανάκης:Ψηλά και σήμερα τα κρούσματα - Μείωση μόνο με τήρηση μέτρων

 


«Και σήμερα τα μοντέλα μας δείχνουν ότι τα κρούσματα θα κινηθούν κατά μέσο όρο μεταξύ 2.000 – 2.100. Αν ο κόσμος δεν τηρεί τα μέτρα τώρα που ανοίγουμε η αποκλιμάκωση θα αργήσει να έρθει αφού το μόνο όπλο μας είναι οι εμβολιασμοί».

Με τον τρόπο αυτό περιέγραψε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ,μιλώντας στο newsbomb.gr.

Ο καθηγητής τόνισε πως μετά το Πάσχα υπάρχει αποκλιμάκωση και ότι ο μέσος κινητός όρος των θανάτων ήταν περίπου στο 85 μέσα στο Πάσχα ενώ τώρα είναι γύρω στους 50.


Ερωτηθείς για την πορεία των κρουσμάτων στην χώρα υπογράμμισε πως σύμφωνα με τα 2 σενάρια που έχουν δουλέψει στο πανεπιστήμιο θα πέσουμε στα 1000 κρούσματα την ημέρα είτε γύρω στις 15 Ιουνίου, που όπως όμως εκτιμά ότι ίσως δεν υλοποιηθεί λόγω του ότι δεν πειθαρχούμε στους κανόνες της πολιτείας, είτε γύρω στις 25 Ιουνίου.


Παράλληλα, σημείωσε πως ο αριθμός των 1.145 κρουσμάτων είναι το νούμερο που μπορεί να χαρακτηρίσει την χώρα ως πράσινο σύμφωνα με τα ευρωπαικά δεδομένα.

πηγή newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]