Λαική Συσπείρωση Ιωαννίνων:Αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

 


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

Για τη συζήτηση για τη «Σχεδία»

Η δημοτική αρχή αρνήθηκε να μπει στην ουσία του θέματος, και με αυτό απέδειξε ότι είναι επικίνδυνη και για τη συνέχιση της λειτουργίας της δομής αλλά και για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το τεράστιο θέμα της πρόληψης από τις εξαρτήσεις.  Δεν έκανε ούτε το ελάχιστο που όφειλε, ακόμα και «θεσμικά», δηλαδή να ενημερώσει για τη «Σχεδία» αφού ο Δήμος είναι ιδρυτικό μέλος, του οποίου μάλιστα ο εκπρόσωπος είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Με αυτή τη μεθόδευση, δεν έμαθε ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο ούτε ο λαός της πόλης  των Ιωαννίνων αν και πως προχωράει το πρόγραμμα δράσης της  «Σχεδία», τι αποτελέσματα έχει, ποιες πλευρές της δράσης πρέπει να βελτιωθούν . Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ξεκαθάρισε ότι η «Σχεδία» δεν πρέπει να κάνει θεραπεία, κι ότι ακόμα κι αν ήθελε να κάνει, το νομοθετικό πλαίσιο απ το 2019 και μετά δεν το επιτρέπει, αφού δεν έχει άδεια για κάτι τέτοιο. Άρα πρέπει να επικεντρωθεί στην πρόληψη που είναι βασική ανάγκη,  την οποία όμως η Δημοτική Αρχή δεν αναφέρει ούτε καν διακηρυκτικά. Πολύ περισσότερο που η ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του ανθρώπου ως τομέας που στηρίζει η «σχεδία» περνάει μέσα από την ανάπτυξη υποδομών στις οποίες θα μπορούσε -αν ήθελε- να συμβάλει καθοριστικά ο Δήμος, όπως ο πολιτισμός και ο  αθλητισμός, με δωρεάν υποδομές για τους νέους και τις οικογένειέ τους. Στόχος του ΔΣ και της δομής οφείλει να είναι η δημιουργία όσο το δυνατό περισσότερων δομών για την αποτροπή από τη χρήση ουσιών, η οποία φυσικά είχε και πάντα θα έχει κοινωνικά αίτια. 

Συρροή κρουσμάτων στις υπηρεσίες του Δήμου

Η επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ Ιωαννίνων, σημείωσε ότι είναι πανελλαδική πρωτιά του Δήμου Ιωαννιτών να έχει συρροή κρουσμάτων σε εργατοτεχνικό προσωπικό αφού οι  ίδιες συνθήκες (δουλειά σε εξωτερικούς χώρους) δρουν αποτρεπτικά για τη μετάδοση του ιού. Παρόλα αυτά, οι συνθήκες εργασίας είναι τόσο προβληματικές στο εργοτάξιο που η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων κατάφερε να δημιουργηθεί συρροή κρουσμάτων ανάμεσα στους εργαζόμενους στην καθαριότητα. 

Η Ο. Τσουμάνη αντέκρουσε τα επιχειρήματα της δημοτικής αρχής ότι «είναι όλα καλώς καμωμένα» αναφέροντας ότι οι 200 εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας στο εργοτάξιο (440 συνολικά στο Δήμο Ιωαννιτών) μέχρι πρόσφατα δεν είχαν δικαίωμα απ την κυβέρνηση να κάνουν self test, και ο Δήμος Ιωαννιτών μετά από μία εβδομάδα έφερε κλιμάκια του ΕΟΔΥ  για να κάνουν μαζικά τεστ. Μάλιστα, τη μέρα που τελικά ήρθαν τα κλιμάκια, οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας παρακολουθούσαν την υποχρεωτική επιμόρφωση του προγράμματος και δεν ήταν στο χώρο εργασίας με αποτέλεσμα μόλις 154 εργαζόμενοι ΣΥΝΟΛΙΚΑ (μόνιμοι και συμβασιούχοι) να κάνουν τεστ. 

"Πάρτε επιτέλους μέτρα για τις τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας στο Δήμο Ιωαννιτών" κατέληξε η δημοτική σύμβουλος 

Παλαιστινιακό

Η  «Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε το εξής ψήφισμα προς το σώμα :   "Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό που δοκιμάζεται από τις αεροπορικές επιδρομές του  κράτους- δολοφόνου του Ισραήλ, με την ανοχή ΗΠΑ -ΕΕ. Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους αξιοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Ελλ. Βουλής του 2015. Καλούμε την ελλ. Κυβέρνηση να σταματήσει την επικίνδυνη πολιτική αναβάθμισης της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, που ακολούθησαν όλες οι Κυβερνήσεις διαδοχικά."

Τιμολογιακή πολιτική ΦΟΔΣΑ 

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, που πέρυσι  «σήκωνε τη σημαία της επανάστασης» για τις χρεώσεις του ΦΟΔΣΑ, φέτος «ψήφισε με τα δύο χέρια» την ίδια τιμολογιακή πολιτική όπως διαμορφώνεται απ τον (ίδιο) νόμο με τον οποίο ποτέ δεν διαφώνησε. Απέδειξε και με αυτό τον τρόπο ότι τα κίνητρα των πρωτοβουλιών του Δήμου Ιωαννιτών για τη διαχείριση των απορριμμάτων καμία σχέση δεν έχουν με την εξοικονόμηση πόρων, αλλά καθορίζονται από τα επιχειρηματικά παζάρια και τα μικροπολιτικά συμφέροντα. Άλλωστε ΦΟΔΣΑ, Δήμος Ιωαννιτών και πολλοί ακόμα Δήμοι της Ηπείρου, στους ίδιους επιχειρηματικούς ομίλους δίνουν με απευθείας αναθέσεις τη διαχείριση των απορριμμάτων τους. Η εκπρόσωπος της ΛΑ.ΣΥ. καταψήφισε την τιμολογιακή πολιτική η οποία ξεκινώντας από την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» προχωρά στον προσδιορισμό του ποσού που πρέπει να πληρώσει ο κάθε Δήμος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]