ΔΕΥΑΙ:Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την κατασκευή δύο σημαντικών έργων

 


Υπεγράφησαν σήμερα οι συμβάσεις μεταξύ της ΔΕΥΑΙ και της Αναδόχου Εταιρείας δύο πολύ σημαντικών έργων για το Δήμο Ιωαννιτών.


α) «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στα Κάτω Μάρμαρα και στην Ολυμπιάδα Μαρμάρων καθώς και στην Τ.Κ. Αμφιθέας του Δήμου Ιωαννιτών», ποσού 1.645.380,15 € (χωρίς ΦΠΑ). Το έργο προέρχεται από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» και μεταφέρθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».


Αντικείμενο της σύμβασης είναι η κατασκευή ολοκληρωμένων δικτύων συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων, στους οικισμούς Κάτω Μάρμαρα και Ολυμπιάδα (οικισμοί εντός λεκάνης του ρέματος Λαγκάτσα που καταλήγει στην λίμνη Παμβώτιδα), καθώς και του παραλίμνιου οικισμού Αμφιθέας. Στους ως άνω οικισμούς, προβλέπονται νέα εσωτερικά δίκτυα ακαθάρτων ενώ τα υφιστάμενα έργα των δικτύων ακαθάρτων ενσωματώνονται στα νέα έργα. Σε σχέση με τα έργα μεταφοράς, προβλέπεται η κατασκευή νέων αγωγών μεταφοράς, οι οποίοι θα συλλέγουν τα λύματα από τους οικισμούς Κάτω Μάρμαρα και Ολυμπιάδα Μαρμάρων και θα καταλήγουν, μέσω νέων αγωγών, στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού. Τα ακάθαρτα του οικισμού της Αμφιθέας θα οδηγούνται με ανεξάρτητους αγωγούς στον νέο συμπληρωματικό γενικό αποχετευτικό αγωγό. Για τη μεταφορά των λυμάτων προβλέπονται δύο αντλιοστάσια ακαθάρτων. 

Το συνολικό μήκος των εσωτερικών δικτύων και των βαρυτικών και καταθλιπτικών αγωγών μεταφοράς που θα κατασκευαστούν ξεπερνούν τα 15 km. Τέλος, στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή 670 ιδιωτικών συνδέσεων χωρίς οικονομική επιβάρυνση των ωφελούμενων ιδιωτών.  

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών.


β) «Αποχέτευση ομβρίων υδάτων & βελτίωση δικτύων συλλογής εντός πολεοδομικού σχεδίου και οριοθετημένων οικισμών Δ.Ε. Ιωαννίνων», ποσού 1.067.937,90 € (χωρίς ΦΠΑ). Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος».


Αντικείμενο της σύμβασης είναι: 

α) η κατασκευή αγωγών ομβρίων σε τμήματα των οδών Δομπόλη, Αρύβα, Τέκμωνος, και σε μερικές οδούς των Αμπελοκήπων, με αποδέκτες ήδη κατασκευασμένα δίκτυα ομβρίων. 

β) η κατασκευή πρωτεύοντος και δευτερεύοντος δικτύου ομβρίων σε οδούς των Καρδαμιτσίων, με αποδέκτες ήδη κατασκευασμένα δίκτυα ομβρίων. 

γ) η κατασκευή δευτερεύοντος δικτύου ομβρίων σε τμήμα της οδού Συνταγματάρχη Δαβάκη στην περιοχή της Νέας Ζωής. Θα κατασκευαστούν επίσης αγωγοί επί των οδών Χριστοδούλου και Οδησσού.

δ) η κατασκευή πρωτεύοντος αγωγού αποχέτευσης ομβρίων στην οδό Πηνελόπης Δέλτα στο Κάτω Νεοχωρόπουλο, με αποδέκτη τη Λαγκάτσα.

ε) η κατασκευή πρωτεύοντος και δευτερεύοντος δικτύου ομβρίων σε οδούς της Μπάφρας, με αποδέκτες ήδη κατασκευασμένα δίκτυα ομβρίων, αλλά και αποστραγγιστικούς αύλακες. 

Το συνολικό μήκος των δικτύων που θα κατασκευαστούν θα φθάσει τα 8,8 km.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 16 μηνών.


Η υλοποίηση των δύο αυτών έργων λύνει χρονίζοντα προβλήματα και αναμένεται να ανακουφίσει τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]