Ιωάννινα:Οι δενδρο-φυτεύσεις… και το λιοπύρι στην Ακτή Μιαούλη...

Η πρώτη περίπτωση, με την ανανέωση της δενδροστοιχίας


 Σωστή κίνηση η φύτευση σφενδάμων στα σημεία όπου κόπηκαν πλατάνια παραλιμνίως αλλά αυτό δεν έγινε, δυστυχώς, παντού. Υπάρχουν αρκετά σημεία ακόμη όπου τα δέντρα δεν ανανεώθηκαν. Το λογικό βέβαια θα ήταν όχι μόνο εκεί αλλά και σε τοποθεσίες που δεν έχουν σκιά να έχουν φυτευθεί νέα δέντρα, καιρό τώρα. Για παράδειγμα στην ακτή Μιαούλη όπου εκατοντάδες πολίτες καθημερινά κάνουν τον περίπατό τους μέσα στο λιοπύρι.


  


Ο καιρός θα γίνεται όλο και πιο ζεστός, η πόλη δεν είναι παραθαλάσσια για να μην "πιάνουν" τα δέντρα και αν σκεφτεί κανείς ότι κάποιοι είχαν προνοήσει για να περπατάμε εμείς σήμερα υπό σκιάν, τι περιμένουν οι ηγεσίες μας που δείχνουν μεγαλύτερη προθυμία να κόβουν παρά να φυτεύουν νέα δέντρα; 




Θα έπρεπε να είναι στόχος κάθε Δημοτικής Αρχής να γίνουμε η πιο πράσινη πόλη της χώρας, τα σκήπτρα της οποίας όπως διαβάζουμε κατέχει η Καλαμάτα από το 2017. Χρησιμοποιώντας μια δωρεάν εφαρμογή 9.000 πολίτες κλήθηκαν τότε να ψηφίσουν μεταξύ 1.700 πράσινων χώρων σε 126 ελληνικές πόλεις. Έχοντας κριθεί λοιπόν κατά κύριο λόγο για τα πάρκα της και τα επίπεδα πράσινου που διαθέτει, η Καλαμάτα συγκέντρωσε 7,8 βαθμούς και στέφθηκε «πρωταθλήτρια» πρασίνου στη χώρα μας.

   Η δεύτερη περίπτωση, χωρίς πρόβλεψη ανανέωσης. Γιατί;


  Η ακτή Μιαούλη καλοκαίρι. Σκιά πουθενά. Γιατί;


Σκεπτόμενοι Πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]