Ιωάννινα:Έκθεση αρχειακού υλικού από την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου στο Πνευματικό Κέντρο Ανατολής


 Έκθεση αρχειακού υλικό από την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, το Μικρασιατικό Σύλλογο Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων και το αρχείο της Μπάφρας στο Πνευματικό Κέντρο Ανατολής.


 


Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, το Μικρασιατικό Σύλλογο Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων και την Κοινότητα Μπάφρας θα πραγματοποιήσουν φωτογραφική έκθεση στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου Ανατολής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στις 19 Μαΐου.


 Η έκθεση περιέχει αρχειακό υλικό από την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, το Μικρασιατικό Σύλλογο Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων και το αρχείο της Μπάφρας. Περιέχει πορτραίτα κατοίκων, σπάνιες φωτογραφίες που απεικονίζουν τη δημιουργία των οικισμών και φωτογραφίες από την Καππαδοκία. Θα παραμείνει μόνιμα στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου Ανατολής υπενθυμίζοντας σε όλους την ιστορία της Ανατολής, της Μπάφρας και της Νεοκαισάρειας από το 1922 έως σήμερα. Η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου προσέφερε δύο στολές από την περιοχή του Πόντου, μια ανδρική και μια γυναικεία, και μία γυναικεία στολή από την περιοχή της Καππαδοκίας προσέφερε ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων . 



Παράλληλα, η πρώτη προβολή του φετινού προγράμματος θερινού κινηματογράφου, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Ιουνίου στον Αύλειο Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου "Δημήτρης Χατζής", θα είναι αφιερωμένη στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. 


Η παρουσίαση της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Μαΐου στις 1.00 μ.μ. στο χώρο της έκθεσης. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Ιωαννιτών, Γιώργος Αρλέτος, και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, Ελένη Ακονίδου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]