Ιωάννινα-Έναρξη φωτογραφικής έκθεσης στο Πνευματικό Κέντρο Ανατολής με θέμα τις κοινότητες της Ανατολής, της Νεοκαισάρειας και της Μπάφρας


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 102 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων και η Κοινότητα Μπάφρας παρουσίασαν   μόνιμη φωτογραφική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Ανατολής που περιλαμβάνει πορτραίτα κατοίκων, φωτογραφίες από την άφιξη και εγκατάσταση των πρώτων κατοίκων της περιοχής, από τις ασχολίες και τις κοινωνικές τους εκδηλώσεις. 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Έργων και Δ.Ε, Ανατολής, Γιώργος Αρλέτος, και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, Ελένη Ακονίδου. 

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Αρλέτος μίλησε για τους Έλληνες του Πόντου και της Καππαδοκίας, που ξεριζωμένοι από τα σπίτια τους, χτίσανε τις κοινότητες και μέσα σε αντίξοες συνθήκες με μόχθο, απαράμιλλη εργατικότητα και συλλογική προσπάθεια έδωσαν νέα πνοή στον τόπο. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τις τοπικές κοινότητες και το Πνευματικό Κέντρο για την πρωτοβουλία ενώ πρότεινε να δοθεί το όνομα του  τελευταίου πρόεδρου της Κοινότητας Ανατολής, Γιάννη Συμεωνίδη,  στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ανατολής, τιμώντας έτσι την προσφορά του στην ανάπτυξη της περιοχής. 

Η κ. Ακονίδου μίλησε για μια σημαντική στιγμή για την πόλη τονίζοντας το κουράγιο, τη δύναμη και το ηθικό των ανθρώπων να ξαναγεννηθούν, να δημιουργήσουν, να βοηθήσουν κι εκείνοι στην ανόρθωση του πολύπαθου Ελληνισμού θεμελιώνοντας ένα νέο κεφάλαιο σε μία ήδη ένδοξη πορεία μέσα στους αιώνες.  


Να σημειωθεί ότι η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων και η Κοινότητα Μπάφρας, πέρα από το άφθονο φωτογραφικό υλικό που προσέφεραν από τα αρχεία τους, προσέφεραν και από δύο παραδοσιακές φορεσιές, μία ανδρική και μία γυναικεία, οι οποίες εκτίθενται στο χώρο. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 6-9 το απόγευμα. 

δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατώντας εδώ, εδώ   και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]