Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Π.Γ.Ν.Ι. & Χατζηκώστα : Να μην περάσει η διατήρηση της εργασιακής μας ομηρίας




Την διατήρηση της ομηρίας των συμβασιούχων με ΣΟΧ υιοθέτησε ομόφωνα σε πρόσφατη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΓΝΙ. Με την στήριξη των δυο εκλεγμένων εκπροσώπων  των ιατρών και των υπολοίπων εργαζομένων του ΠΓΝΙ που συμμετέχουν στο ΔΣ του νοσοκομείου δεν προτείνεται στην 6η ΥΠΕ η  νομοθετική παρέμβαση για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.  Προτείνεται η παράταση των συμβάσεων, δίνεται δηλαδή η πάσα στην κυβέρνηση να διατηρηθεί η εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα στο ΠΓΝΙ. 

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται ενάντια  στο καθολικό και ομόθυμο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ, του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΓΝΙ και της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων.  

Προκαλεί σοβαρά ερωτήματα το γεγονός ότι οι συμβασιούχοι για ένα δικό μας ζήτημα που σχετίζεται με τους όρους δουλειάς στο νοσοκομείο, προσπεραστήκαμε, δεν ενημερωθήκαμε από τους εκπροσώπους στο ΔΣ του νοσοκομείου που οι συμβασιούχοι εκλέγουν. Όχι μόνο δεν ενημερωθήκαμε αλλά βρεθήκαμε και προ τετελεσμένων γεγονότων που υπονομεύει το καθολικό μας αίτημα για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. 

Απαιτούμε εδώ και τώρα: 

Την ανάκληση της σχετικής πρότασης από το ΔΣ του ΠΓΝΙ για νομοθετική διάταξη που διατηρεί την ομηρία των συμβασιούχων.  

Νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.   

Καλούμε τους συναδέλφους συμβασιούχους να συμμετέχουν στην συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων την Δευτέρα 24/5/21 και ώρα 12 το πρωί. 

        

Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Π.Γ.Ν.Ι. & Χατζηκώστα 


Ομολογίες συντήρησης της ομηρίας και των απολύσεων

Να  δυναμώσει ο αγώνας και η ενότητα για την  μετατροπή  των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

Επιβεβαίωση της ανάγκης να δυναμώσει ο αγώνας όλων των συμβασιούχων από όλες τις ειδικότητες και όλες τις μορφές απασχόλησης (Επικουρικό, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ, ΕΟΔΥ) για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, για μόνιμη και σταθερή δουλειά αποτελούν οι πρόσφατες αναφορές  από τον υπουργό υγείας για μόνιμες προσλήψεις 4000 νοσηλευτών στο ΕΣΥ. 

Δεν είναι η πρώτη ούτε και η τελευταία φορά  που η σημερινή όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ανασύρουν την γνωστή καραμέλα της  τάχα τακτοποίησης και της δήθεν διευθέτησης των συμβασιούχων όταν οι στρατιές των χιλιάδων συμβασιούχων αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση των εργαζομένων που προσλαμβάνονται στα νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια.  

Γνωρίζουμε ότι παρόμοιες αναφορές αφενός είναι ανέξοδες, δεν είναι δεσμευτικές, αφετέρου αποτελούν ομολογία διατήρηση της εργασιακής ανασφάλειας και αβεβαιότητας για την συντριπτική πλειοψηφία των χιλιάδων συμβασιούχων υγειονομικών. Από τους 10.000 συμβασιούχους νοσηλευτές που προσλήφθηκαν μέσα στην πανδημία, τους χιλιάδες άλλους συμβασιούχους που δούλευαν πριν το ξέσπασμα πανδημίας, στην καλύτερη περίπτωση όταν και εάν  προκηρυχθεί διαγωνισμός για μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό τον Σεπτέμβριο θα είναι για 4000 άτομα. Επιπλέον σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του υπουργού υγείας δεν περιλαμβάνονται οι συμβασιούχοι άλλων ειδικοτήτων από το  διοικητικό, το τεχνικό και το  βοηθητικό προσωπικό. 

Γνωρίζουμε δηλαδή από τώρα πως για την συντριπτική πλειοψηφία των συμβασιούχων στα νοσοκομεία και στην υγεία θα συνεχίσει να ισχύει η δουλειά όποτε και όταν θέλουν το κράτος και οι κυβερνήσεις τους με ότι συνέπειες αυτό έχει για την υγεία των ασθενών, για την λειτουργία των νοσοκομείων και των δομών της δημόσιας υγείας.    

Γνωρίζουμε επίσης  ότι η ειδική μοριοδότηση είναι το «τυράκι στην φάκα» ώστε από την μια να καλλιεργούνται προσδοκίες που οδηγούν σε αναμονή και  από την άλλη να σπέρνεται το φαρμάκι της «διχόνοιας», το διαίρει και βασίλευε στους συμβασιούχους.  

Οι συμβασιούχοι όμως τώρα έχουν περισσότερο πείρα. Δεν πέφτουν στις παγίδες που τους στήνουν. 

Γνωρίζουμε ότι με την ειδική μοριοδότηση στην τελευταία προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό πάνω από το 30% των υποψηφίων  με χρόνια δουλειάς  και υπηρεσίας δεν μονιμοποιήθηκε. 

Γνωρίζουμε επίσης ότι οι 4000 συμβασιούχοι μέσω ΟΑΕΔ διανύουν ήδη τον 5ο χρόνο εργασιακής ανασφάλειας και αβεβαιότητας. 

Γνωρίζουμε ότι οι πραγματικές ανάγκες στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας απαιτούν την πρόσληψη των 20.000 μόνιμων νοσηλευτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης  (ΟΟΣΑ) η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη του νοσηλευτικού προσωπικού είναι στην 5η θέση από το τέλος με ποσοστό 3,4%. (Μετά την Ελλάδα χειρότερη θέση έχουν η Χιλή, το Μεξικό, η  Τουρκία και η Κολομβία)


Απαιτούμε :  

Την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για όλες τις ειδικότητες και όλες τις μορφές απασχόλησης.  

Την μονιμοποίηση χωρίς καμία διάκριση όλων των συμβασιούχων. Δεν περισσεύει κανένας συμβασιούχος. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]