Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ζητά ουσιαστικά μέτρα στήριξης των μαθητών που δίνουν πανελλαδικές


 Όσο πλησιάζουμε προς τις Πανελλαδικές Εξετάσεις διαπιστώνουμε όλο και πιο πολύ την ανάλγητη συμπεριφορά του Υπουργείου Παιδείας και της  κυβέρνησης προς τους μαθητές που φέτος δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις κάτω από αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Χωρίς την παραμικρή ευαισθησία,  προχωρούν στην υλοποίηση του Νόμου που  ψήφισαν  τον Γενάρη του 2021 για την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, ρύθμιση που συνάντησε την καθολική αντίθεση γονέων- εκπαιδευτικών-μαθητών, όπως αυτή εκφράστηκε με τις αποφάσεις όλων των σωματείων και των ομοσπονδιών του εκπαιδευτικού χώρου.

Οι συνθήκες που καλούνται οι μαθητές της φετινής Γ’ Λυκείου να δώσουν εξετάσεις, είναι οι χειρότερες δυνατές, αποτέλεσμα  της εγκληματικής διαχείρισης  της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα στον τομέα της εκπαίδευσης σε γνωστικό και ψυχολογικό επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των  μαθητών έχουν κάνει δια ζώσης μάθημα τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες από τον Μάρτη του 2020 και έχουν προετοιμαστεί για τις πανελλαδικές πίσω από έναν υπολογιστή.  Με την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης, αντί να διευκολυνθούν  και να στηριχθούν,  έχουν να αντιμετωπίσουν νέους ανυπέρβλητους φραγμούς. Πάνω από 20.000 θα μείνουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επιπλέον, λόγω της επιμήκυνσης του διδακτικού έτους ως τις 11 Ιουνίου, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου δεν έχουν κανένα περιθώριο ξεκούρασης όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, καθώς οι εξετάσεις ξεκινάνε στις 14 Ιουνίου. Με τις ημερομηνίες που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο,  είναι απόλυτα βέβαιο ότι  εκατοντάδες (ίσως και χιλιάδες) μαθητές δεν θα καταφέρουν να συμμετάσχον στις πανελλαδικές εξετάσεις, όχι μόνο όσοι πιθανόν να  νοσήσουν εκείνες τις μέρες από τον covid, αλλά και ολόκληρα τμήματα νοσούντων, επειδή θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Ακόμα και η υποψία ότι μπορούν να νοσήσουν τις τελευταίες κρίσιμες μέρες, δημιουργεί ανασφάλεια, φόβο και αγωνία επηρεάζοντας την ήδη επιβαρυμένη ψυχολογική τους κατάσταση.

Θεωρούμε  ότι είναι επιτακτική ανάγκη  και ζητάμε:

Κατάργηση του νέου συστήματος πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και της Τράπεζας θεμάτων.

Άμεσα να παρθεί απόφαση για την ύπαρξη  περιθωρίου 14ων ημερών  μετά το κλείσιμο των σχολείων έως τις εξετάσεις,  γα τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου,  ώστε να διασφαλιστεί η σωματική υγεία και ψυχική τους ισορροπία, παράγοντες απαραίτητοι για τη δοκιμασία των εξετάσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]