ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΑΣΕ:Σχόλιο για την επίσκεψη του ΓΓ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπ.Παιδείας


 Ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας πλασιέ των επιδιώξεων

και των εφήμερων αναγκών του κεφαλαίου της περιοχή μας

   Ο γενικός γραμματέας επαγγελματικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας με τους νέους σχεδιασμούς του υπουργείου για την επαγγελματική εκπαίδευση, επισκέπτεται σαν πλασιέ των αναγκών του κεφαλαίου τους δημάρχους της περιοχής, για να διαφημίσει το ολομέτωπο χτύπημα στη ζωή και τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας.  

   Η ίδρυση των 2ετών σχολών ΕΣΚ, των πρότυπων ΕΠΑΛ, των θεματικών ΙΕΚ, κ.α.  που ψήφισε η κυβέρνηση στον αντιεκπαιδευτικό νόμο για την επαγγελματική εκπαίδευση στα τέλη του Δεκέμβρη, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού και των επιδιώξεων για την κάλυψη των εφήμερων αναγκών και των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

  Είναι αναπόσπαστο μέρος του νόμου που επιτυγχάνει την άμεση πρόσδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και την υπερεκμετάλλευση των αποφοίτων της  στις ανάγκες των εργοδοτών. Του νόμου που ιδρύει τις 2ετείς επαγγελματικές σχολές (επιπέδου 3) και στέλνει τους μαθητές στην ανήλικη εργασία. Του νόμου που θεσμοθετεί όλα τα όργανα, στα οποία ήδη έπιασε στασίδι η μεγαλοεργοδοσία της κάθε περιοχής για την εισήγηση των τομέων, των ειδικοτήτων, των δεξιοτήτων και των αναλυτικών προγραμμάτων που θα λειτουργούν για την ανάκαμψή της κερδοφορίας της. Του νόμου που εμπλέκει ακόμα βαθύτερα τους εκπαιδευτικούς στην προώθηση της μαθητείας και του σχολείου με τις  επιχειρήσεις. Του νόμου που θα οδηγεί χιλιάδες νέους της επαγγελματικής εκπαίδευσης  στα νύχια των σχολαρχών. Του νόμου που ήδη υποβάθμισε τα πτυχία των αποφοίτων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, στις οποίες μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται μήνες τώρα σε κινητοποιήσεις. Του νόμου που σφράγισε ότι όλες οι δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης θα στεγάζονται στα ίδια απαρχαιώμενα εργαστήρια και σχολεία και σχολικά εργαστήρια.  Του νόμου που επικύρωσε ότι όλων των δομών οι απόφοιτοι θα παίρνουν μόνο βεβαίωση και θα απαιτείται για όλους πιστοποίηση, που μάλιστα θα μπορεί να πραγματοποιείται και από ιδιωτικούς φορείς, με το ανάλογο αντίτιμο. Του νόμου που ήρθε να συνεχίσει τις αντιδραστικές αλλαγές που προτείνει η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ για την επαγγελματική εκπαίδευση δεκαετίες τώρα και που πιστά υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ). 

   Αμέτρητα τα <<καλούδια>>, άρρηκτα δεμένα με τον μέλλον του εργαζόμενου που προβλέπεται στο νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης. Το τερατούργημα της 10 και 12ωρης εργασίας, της απλήρωτης υπερωρίας, της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, της απελευθέρωσης των απολύσεων, και του πολύμορφου χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης. 

   Κανένας εφησυχασμός, μόλις χθες προκλητικά απέναντι και αγνοώντας τους εκπαιδευτικούς , τους μαθητές και τους γονείς στην Ηγουμενίτσα το υπουργείο ανακοίνωσε την μετατροπή του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας σε πρότυπο.

 Έχουμε χρέος να αποκαλύψουμε στην νέα γενιά, στους μαθητές των ΕΠΑΛ και των Λυκείων, στην αυριανή βάρδια των εργαζομένων, το εφιαλτικό μέλλον που τους ετοιμάζουν κυβέρνηση και εργοδοσία. Μαζί με τους μαθητές μας, με όλους τους εργαζόμενους να μπούμε φραγμός για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που σμπαραλιάζουν τις ζωές μας, απαντάμε μαζικά με απεργία3 Ιούνη.

Συλλογικά, μαζικά εκπαιδευτικοί-μαθητές-γονείς δυναμώνουμε τον αγώνα για ουσιαστική - πραγματική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, για σύγχρονη επαγγελματική μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα,  για πτυχία με αξία, για την ικανοποίηση των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών του λαού μας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]