Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ιωάννινα-Περιφερειακό Συμβούλιο-Σταύρος Παργανάς:Γιατί αποφάσισα να παραιτηθώ

 

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΡΓΑΝΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Κύριε. Περιφερειάρχη Κύριοι επικεφαλής των παρατάξεων του Π.Σ. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος, έντονα προβληματισμένος και βαρύτατα προσβεβλημένος από όσα έλαβαν χώρα κατά την τελευταία συνεδρίαση του Π.Ε. Π. 26 (4) 2021 Οι Γιολιτικοί άνδρες οφείλουν με παρρησία και γενναιότητα να αναλαμβάνουν όχι μόνο τις πολιτικές Τους ευθύνες, αλλά και την ευθύνη του τρόπου με τον Οποίο λειτουργούν και συμπεριφέρονται. Ανέμενα από τους πρωταγωνιστές των αθλιοτήτων αυτών ότι θα είχαν το θάρρος άμεσα να ζητήσουν συγγνώμη, πρώτα από το λαό της Ηπείρου και μετά από την πλειονότητα των μελών του Π.Σ., των οποίων, με την συμπεριφορά τους, προσέβαλαν βάναυσα την προσωπικότητα. Δυστυχώς, δεν το έπραξαν. Την οφειλόμενη συγγνώμη την ζητώ εγώ σήμερα. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η αλαζονεία και η αμετροέπεια δεν είναι ανεκτές στη Δημοκρατία. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ο ειρωνικός, προσβλητικός και υβριστικός λόγος δεν έχουν θέση στις συνεδριάσεις Του Γ.Σ. 

Οι πολιτικές μου αρχές και ο κώδικας Πολιτικών και η κών αξιών με τον οποίο πορεύτηκα όλα τα χρόνια της ενικηχόλησής μου με τα κοινά, δεν μου επιτρέπουν την συνέχιση της άσκησης των καθηκόντων μου ως Προέδρου του Π.Σ. Στο δίλημμα πολιτικό αξίωμα ή αξιοπρέπεια η ενσυνείδητη και χωρίς δεύτερη σκέψη επιλογή μου είναι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Υποβάλλω στο σώμα, όπως έχω θεσμικά την υποχρέωση, την παραίτησή μου από το αξίωμα του Προέδρου του Π.Σ. Με την παραίτησή μου αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί για την άθλια συμπεριφορά και το εκατέρωθεν υβρεολόγιο μεταξύ μελών του Π.Σ. Η ευθύνη μου δεν συνίσταται στο ότι δεν τους έκλεισα τα μικρόφωνα προκειμένου να μην ακουστούν τα όσα έλεγαν, αλλά στο ότι με την παρουσία μου και την μέχρι σήμερα λειτουργία μου δεν τους ενέπνευσα για την ορθή πολιτική συμπεριφορά τους. Ελπίζω η παραίτησή μου αυτή να είναι αφετηρία Πολιτικής αναβάπτισης του Π.Σ. στις αρχές της Δημοκρατίας, του πολιτικού πολιτισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι». Παραμένω απλό μέλος του Π.Σ. και της παράταξης με την ποία εκλέχθηκα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κύριο Περιφερειάρχη και τα μέλη της παράταξής μου γιου τον Σεπτέμβριο του 2019 


  που με: υπέδειξαν ως υποψήφιο Πρόεδρο του Π.Σ και όλους όσους με τιμήσατε με την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας. Θέλω να ευχαριστήσω τις κυρίες της γραμματείας του Π.Σ. για την βοήθεια που μου προσέφεραν και τη συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Προέδρου του Π.Σ. Eπίσης να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που στάθηκε πάντα δίπλα μου και σε όλες τις πολιτικές επιλογές μου. Τέλος ζητώ από όλους σας να με συγχωρέσετε αν έστω και κατ' ελάχιστο ακούσια προσέβαλα ή εζημίωσα κάποιον με τις πράξεις ή τις παραλείψεις μου. Σας ευχαριστώ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]