Η ΑΔΕΔΥ Άρτας για τον φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς με απεργία την Πέμπτη 6/5/2021


 Η 1η Μάη είναι ΑΠΕΡΓΙΑ

Τιμή στις θυσίες, στον ιδρώτα και το αίμα του εργαζόμενου λαού είναι οι αγώνες του παρόντος και του μέλλοντος

Με σχεδόν 1,5 χρόνο πανδημίας και με τους εργαζόμενους να είναι σε εντελώς δυσχερή θέση, πληρώνοντας κυριολεκτικά με την ζωή τους την κυβερνητική πολιτική σε όλα τα επίπεδα και υγειονομικά και οικονομικά και εργασιακά, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη την εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της. 

Φέτος αποφάσισε μαζί με όλα τα υπόλοιπα, να «τιμήσει» τους αγώνες τις εργατικής τάξης, φέρνοντας προς συζήτηση μια σειρά νομοσχεδίων επιχειρώντας να καταργήσει ακόμη και τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, την ασφάλιση, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Το 2021 η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να καταργήσει το 8ωρο, θέλει να ιδιωτικοποιήσει πλήρως την ασφάλιση, θέλει να τρομοκρατήσει τον κόσμο της εργασίας και να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση. Πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να γυρίσουμε πίσω στο 1886 που οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο ζητούσαν 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση, 8 ώρες ζωή; Γιατί; Θα τους αφήσουμε; 

Η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταθέτει στη Βουλή προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.

Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.

Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.

Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα.

Και αυτά είναι λίγα από αυτά που έχει «φροντίσει» να διαρρεύσει η κυβέρνηση για το επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.

Τα παραπάνω συνιστούν ταύτιση της Κυβέρνησης με τα εργοδοτικά συμφέροντα και ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία. 

Η επιθετικότητα και ο κυνισμός με τον οποίο επιχειρείται η διάλυση της καθημερινότητας και της ζωής των εργαζομένων και η επιστροφή στους σκοτεινούς χρόνους της ακραίας εκμετάλλευσης, δεν θα μείνουν αναπάντητα. Αποτελεί χρέος και συνάμα φόρος τιμής στους νεκρούς του Σικάγο και όλων των εργατικών αγώνων ο έμπρακτος εορτασμός της Πρωτομαγιάς.

Η ΑΔΕΔΥ, απορρίπτοντας τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για υποβάθμιση και απονεύρωση του φετινού εορτασμού, προκηρύσσει 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη, 6 Μάιου 2021.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, την Πέμπτη 6 Μάη να ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Καλούμε στην συγκέντρωση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ, την Πέμπτη 6 Μάη 2021 στις 10 το πρωί.


Άρτα, 4/5/2021

Για το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ


Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας


Γεωργούσης Λεωνίδας Αμπελογιάννη Βάσω


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]