Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Χατζηκώστα:Κάλεσμα συμμετοχής στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση 6/05


 Η εργατική πρωτομαγιά για τους συμβασιούχους στο ΠΓΝΙ και στο Νοσοκομείο  «Χατζηκώστα» είναι ημέρα μνήμης, είναι ημέρα  τιμής, για όλους εμάς που 135 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή δουλειά.  

Η εργατική πρωτομαγιά για τους συμβασιούχους στο ΠΓΝΙ και στο Νοσοκομείο  «Χατζηκώστα» είναι ημέρα υπεράσπισης της σταθερής εργασίας, του σταθερού χρόνου εργασίας απέναντι στις ανατροπές του αιώνα που σχεδιάζονται με την κατάργηση του 8ώρου και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Τα σχέδια αυτά είναι αντίθετα με το καθολικό αίτημα οι συμβάσεις μας να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.  

Η εργατική πρωτομαγιά για τους συμβασιούχους στο ΠΓΝΙ και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» δείχνει πως τίποτα δεν μας χαρίζεται. Ότι  το αίτημα μας για  μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου, η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, απαιτεί οργάνωση και αγώνα απέναντι στους νόμους που διαλύουν την μόνιμη και σταθερή δουλειά, διαλύουν την οικογενειακή και κοινωνική μας ζωή. 

Η εργατική πρωτομαγιά για τους συμβασιούχους στο ΠΓΝΙ και στο Νοσοκομείo «Χατζηκώστα» δείχνει ότι αγώνες μας  πρέπει να στοχεύουν την καρδιά των νόμων που μας εκμεταλλεύονται, που μας λένε δουλειά με ημερομηνία λήξης, γιατί θέλουν εργαζόμενους φτηνούς και χωρίς δικαιώματα.

Η εργατική πρωτομαγιά για τους συμβασιούχους στο ΠΓΝΙ και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» δείχνει ποιος χάνει και ποιος κερδίζει που 800 εργαζόμενοι στα δυο νοσοκομεία είμαστε στον αέρα. Δείχνει γιατί ενώ οι ανάγκες υπάρχουν, γιατί παρότι οι δυνατότητες υπάρχουν, δεν υπάρχει σταθερή δουλειά στα νοσοκομεία και συνολικά στην υγεία. 

Η εργατική πρωτομαγιά για τους συμβασιούχους στο ΠΓΝΙ και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» σημαίνει  ότι οι εργαζόμενοι δεν χωρίζονται σε Επικουρικούς και ΟΑΕΔιτες, σε ΣΟΧ και ΕΟΔΥ, δεν διαιρούνται σε ειδικότητες και χρόνια δουλειάς. Οι συμβασιούχοι δεν χωρίζονται με τα πόστα και τις ειδικότητες, δεν χωρίζονται από τα χρόνια και τον φορέα απασχόλησης.

Η εργατική πρωτομαγιά για τους συμβασιούχους στο ΠΓΝΙ και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» σημαίνει ανατροπή των νόμων που θέλουν υγειονομικούς χωρίς σταθερή δουλειά, εργαζόμενους με διαλυμένους μισθούς και δικαιώματα, τα δημόσια συστήματα υγείας εγκαταλειμμένα, την υγεία πεδίο για μπίζνες όπως καταδεικνύει με τραγικό τρόπο η διαχείριση της πανδημίας και στην χώρα μας. 

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]