Κορυφώνεται η Επιχείρηση Ελευθερία: Σπάει το «φράγμα» των 5 εκατ. εμβολιασμών

 


Κοντά στους 5 εκατ. συνολικούς εμβολιασμούς (4.913.334) έφτασε το Σάββατο η Ελλάδα, καθώς ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει ανεβάσει ταχύτητα με περίπου 100.000 εμβολιασμούς καθημερινά.

Όπως όλα δείχνουν ακόμη και σήμερα Κυριακή ενδέχεται να σπάσει το «φράγμα» των 5 εκατ. εμβολιασμών, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι χθες ολοκληρώθηκαν 98.353 εμβολιασμοί.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του data.gov.gr, έχουν πραγματοποιηθεί:

3.200.890 εμβολιασμοί με τουλάχιστον 1 δόση (+79.471 την 22/05)

1.791.271 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί

«Είμαστε πολύ πάνω από τον προγραμματισμό είναι πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα, η πλατφόρμα για τους 40 – 44 λειτουργεί πολύ ικανοποιητικά και πολύ σύντομα θα ανοίξουν κι οι πλατφόρμες για τις άλλες ηλικιακές ομάδες» υπογράμμισε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Το 80%-85% πρέπει να φτάσει το ποσοστό ανοσίας για πετάξουμε τις μάσκας, δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

«Έχουμε αύξηση κρουσμάτων, μεγαλύτερη από αυτήν που περιμέναμε, σε ορισμένες περιοχές και η ελάττωση της καμπύλης δεν είναι τόσο γρήγορη όσο θα θέλαμε. Παρόλα αυτά υπάρχει μείωση του αριθμού των νέων διαγνώσεων, αλλά και των σκληρών δεικτών, όπως είναι οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι διασωληνωμένοι κ.λπ. Είναι μεν πολλά ακόμα τα κρούσματα, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε διάφορα τεστ, αλλά και τις συνέπειες των ανοιγμάτων. Παρόλα αυτά δεν είδαμε αύξηση, αλλά σταθεροποίηση και μικρή ελάττωση. Επομένως, τα πράγματα δεν είναι άσχημα», τόνισε ο κ. Γώγος.

Την ικανοποίησή του γιατί μέσα σε μία μέρα, από την Παρασκευή έως το Σάββατο, έκλεισαν ραντεβού πάνω από 100.000 συμπολίτες μας στις ηλικίες 40 έως 44 ετών, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Θα συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε με αυτούς και ακόμα πιο ταχείς ρυθμούς» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας από το εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]