Θερμοκρασιακό ρεκόρ σήμερα ! Στους 37 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία στη Κρήτη ! -Ιωάννινα:31,6 βαθμούς Κελσίου έδειξαν το θερμόμετρα στην Τύρια

 


Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν το Μέγα Σάββατο 1 Μαΐου 2021 στη Νότια Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η απολύτως μέγιστη που σημειώθηκε στην Πλώρα Ηρακλείου (37.3 βαθμοί Κελσίου) αποτελεί ρεκόρ για το 1ο δεκαήμερο του Μαΐου. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενή μας ανακοίνωση, το προηγούμενο ρεκόρ στην Κρήτη ήταν οι 33.8 βαθμοί που σημειώθηκαν στο σταθμό των Μοιρών Ηρακλείου στις 02/05/2013.


Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ενώ στον πίνακα παρουσιάζεται η τιμή της ανά περιοχή καθώς και οι σταθμοί που την κατέγραψαν. Όπως προκύπτει, η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά έφτασε τους 33 βαθμούς, στη Πελοπόννησο τους 34 βαθμούς, στο Νότιο Αιγαίο τους 33 βαθμούς, ενώ στη Κρήτη έφτασε τους 37 βαθμούς Κελσίου. Ιδιαίτερα στην Αττική, η θερμοκρασία στο σταθμό Χαλανδρίου έφτασε τους 31 βαθμούς Κελσίου.


πηγή meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]