Εξελίξεις και ανακοινώσεις σήμερα για το πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους 35-39 με όλα τα εμβόλια

 


Εξελίξεις έρχονται σήμερα για τα εμβόλια, καθώς πιθανότατα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους 35-39 με όλα τα εμβόλια.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους 35-39 με όλα τα εμβόλια.


Την Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού και με τα τέσσερα εμβόλια για την ηλιακή ομάδα 40-44 ετών, η οποία σημείωσε μάλιστα ρεκόρ συμμετοχών, με πάνω από εκατό χιλιάδες ραντεβού να έχουν προγραμματιστεί κατά το πρώτο εικοσιτετράωρο.


Βέβαια τα ραντεβού δεν είναι όλα άμεσα, καθώς οι πολίτες επιλέγουν το εμβόλιο που θέλουν και παίρνουν ημερομηνίες ακόμη και στο τέλος Ιουνίου.


Επόμενο βήμα το άνοιγμα της πλατφόρμας και για την επόμενη κατηγορία 35-39 ετών, η οποία αναμένεται να γίνει άμεσα ίσως την επόμενη εβδομάδα.



Είναι πιθανό οι ανακοινώσεις να γίνουν ακόμη και σήμερα, στην αποψινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας από το γενικό γραμματέα Μάριο Θεμιστοκλέους.


Υπενθυμίζεται πως μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όλων των κατοίκων σε 36 νησιά με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων.


Θα ακολουθήσουν δυο εξίσου σημαντικά στάδια στην εμβολιαστική διαδικασία. Το άνοιγμα των ραντεβού για όλα τα εμβόλια για όσους είναι από 30 έως 34 ετών. Έπειτα, τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των 20 - 29, στους οποίους όμως δεν θα χορηγηθεί το σκεύασμα της AstraZeneca.


Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Μέσα στο επόμενο διάστημα εξάλλου οι παραδόσεις θα είναι αυξημένες. Ειδικότερα η Pfizer έχει ήδη επιβεβαιώσει την παράδοση 1.860.000 δόσεων καθώς και μια έξτρα παράδοση 566.000 δόσεων που θα κατανεμηθεί σε 4 παραδόσεις εντός του μήνα. Η Moderna έχει επιβεβαιώσει την παράδοση 308.000 δόσεων.


Η Astrazeneca έχει ενημερώσει για την παράδοση 348.000 δόσεων μέχρι το τέλος του μήνα και συνολικά αναμένει η Ελλάδα έως 500.000 δόσεις τον Ιούνιο. Η Johnson & Johnson θα παραδώσει 152.000 δόσεις του μονοδοσικού της εμβολίου τον Μάιο, μετακύλησε 67.000 δόσεις στις 2 Ιουνίου αντί στο τέλος Μαΐου και αναμένεται να επιβεβαιώσει τις παραδόσεις του Ιουνίου.

πηγή ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]