ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ...ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τεράστια ποσότητα 340 εκατ. λαθραίων τσιγάρων εντόπισε η ΑΑΔΕ: Η μεγαλύτερη υπόθεση λαθρεμπορίου στην Ευρώπη


 Τον εντοπισμό της μεγαλύτερης υπόθεσης λαθρεμπορίου τσιγάρων που έχει εντοπιστεί ποτέ στην Ευρώπη ανακοίνωσε πριν από λίγο σε έκτακτη συνέντευξη τύπου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.


Εντοπίστηκαν 340 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα ενώ οι δασμοί που αντιστοιχούν σε αυτό το λαθραίο φορτίο ανέρχονται στα 72 εκατομμύρια ευρώ ποσό που συνιστά ρεκόρ για την ΑΑΔΕ. Ουσιαστικά, εντοπίστηκαν τέσσερις αποστολές με 35 κοντέινερ. Τα κοντέινερ είχαν "αφετηρία" το Ντουμπάι και τελικό προορισμό τη Συρία με τελικό στόχο τα τσιγάρα να διοχετευτούν στις ευρωπαϊκές αγορές. Ο εντοπισμός της τεράστιας αποστολής, ήταν αποτέλεσμα τετράμηνης έρευνας ενώ αξιοποιήθηκαν τα νέα μηχανήματα XRAY με τα οποία εξοπλίστηκε η ΑΑΔΕ.


"Πρόεκται για τη μεγαλύτερη υπόθεση λαθρεμπορίου τσιγάρων που έχει εντοπιστεί ποτέ στην Ευρώπη. Στέλνουμε μήνυμα στους λαθρεμπόρους ότι δεν θα μπορούν να κρυφτούν από τις ελεγκτικές αρχές" τόνισε ο διοικητής της ΑΑΔΕ παρουσιάζοντας την μεγάλη ελεγκτική επιτυχία της ΑΑΔΕ κατά ενός πολυεθνικού κυκλώματος. Όπως υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Μουρτίδης, γενικός διευθυντής τελωνείων, μόνο με αυτή την επιτυχία, ουσιαστικά έχει "αποσβεστεί" η επένδυση που έκανε η ΑΑΔΕ για τα μηχανήματα. Σημαντική συμμετοχή στην έρευνα είχε και ο σκύλος ανίχνευσης τσιγάρων της ΑΑΔΕ, ο Καλ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]