Την Τετάρτη 26 Μάη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 35-39 ετών


 Την Τετάρτη   26 Μάη ανοίγει η πλατφόρμα ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν οι πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 35 - 39 ετών ,όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Μάριος Θεμιστοκλέους.


Αναλυτικά ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ανέφερε:

Σήμερα έχουν διενεργηθεί ήδη 75.000 εμβολιασμοί και τα προγραμματισμένα ραντεβού είναι κοντά στις 100.000.

Περισσότεροι από 3.250.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 31% και περισσότεροι από 1.800.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που είναι στο 17,2%.

Την Παρασκευή 21 Μαΐου, την Παρασκευή που μας πέρασε, άνοιξε η πλατφόρμα έτσι ώστε οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44 να μπορούν να κλείνουν ραντεβού και στα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. Και μέχρι στιγμής, 145.000 συμπολίτες μας από αυτή την ηλικιακή ομάδα έχουν κλείσει το ραντεβού τους.

Άρα αυτό διαμορφώνει την εικόνα στην ηλικιακή ομάδα, το 21% να έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και το ποσοστό με τα ραντεβού ξεπερνάει τα 45%, ένα πολύ καλό αποτέλεσμα δεδομένο το χρονικό διάστημα που είναι ανοιχτή αυτή η ηλικιακή ομάδα.

Με βάση αυτό να δώσω και τα στοιχεία για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες.

Στους 85 και άνω το 65% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν συνυπολογίσουμε τα ραντεβού, αυτό θα ανέλθει στο 67%.

Στους 80-84, το 66% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν συνυπολογίσουμε τα ραντεβού της πρώτης δόσης, το ποσοστό θα ανέλθει στο 70%.

Στην ηλικιακή ομάδα 75-79, το 76% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού της πρώτης δόσης, το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 81,75%.

Στην ηλικιακή ομάδα 70-74, το 66% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού της πρώτης δόσης το ποσοστό θα ανέλθει στο 76%.

Στους 65-69, το 57,5% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και με τα ραντεβού, το ποσοστό θα ανέλθει στο 76,35%.

Στην ηλικιακή ομάδα 60-64, το 59% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και με τα ραντεβού, θα φτάσουν στο ποσοστό 70,5%.

Στην ηλικιακή ομάδα 55-59, το 40,5% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού της πρώτης δόσης, το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 66%.

Στην ηλικιακή ομάδα 50-54, το 41,2% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού της πρώτης δόσης το ποσοστό θα ανέλθει στο 61%.

Και τέλος, η ηλικιακή ομάδα 45-49, το 26% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού της πρώτης δόσης το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 56%.

Αναφορικά με τις παραδόσεις από τις εταιρείες ισχύουν όσα έχουμε αναφέρει στην προηγούμενη ενημέρωση. Και να σημειώσω εδώ ότι εξακολουθούμε να περιμένουμε την επιβεβαίωση για τις παραδόσεις της Johnson & Johnson για το μήνα Ιούνιο.

Έτσι λοιπόν, με όσα έχουμε ήδη αναφέρει με το πώς διαμορφώνεται η εικόνα από τα ραντεβού και τις παραδόσεις των εταιρειών, την Τετάρτη 26 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε η ηλικιακή ομάδα 35-39 να μπορεί να κλείνει ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.

Σε σχέση με το είδος των εμβολίων που έχουν γίνει, θα αναφέρω στρογγυλοποιημένους τους αριθμούς, 2.100.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με Pfizer, 740.000 συμπολίτες με AstraZeneca, 307.000 με Moderna και περισσότεροι από 80.000 με Johnson & Johnson.

Τώρα, σε σχέση με τα νησιά και την Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία». Ήδη διανύουμε την πρώτη εβδομάδα. Θα ήθελα να πω ότι η δυναμικότητα και ο αριθμός των εμβολιασμών θα αυξάνεται σταδιακά. Είναι προσαρμοσμένος στις παραδόσεις των εμβολίων.

Και μέχρι στιγμής, ακόμη και με αυτή την εβδομάδα, ο μέσος όρος εμβολιαστικής κάλυψης με μια δόση στα νησιά είναι 30%, ενώ το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών έχει ανέβει στο 20%.

Έχει παρατηρηθεί δηλαδή, μια βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης στα νησιά με μία δόση από 22% σε 30% και το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών από 13% σε 20%.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, αναφέρω δύο νησιά, είναι η εμβολιαστική καλυψη της Σαντορίνης σε ολοκληρωμένους εμβολιασμούς από το 11% ανέβηκε στο 25% και η Σύρος από το 12% στο 23%.

Για την εβδομάδα που διανύουμε, στα 19 νησιά η συντριπτική πλειοψηφία των ραντεβού είναι κατειλημμένη και ξεπερνάει το 90%. Θα ήθελα όμως να αναφέρω 5 νησιά, στα οποία η πληρότητα των ραντεβού είναι χαμηλή, είναι κάτω από το 35%. Τα νησιά αυτά είναι η Κάλυμνος, η Ζάκυνθος, η Σάμος, η Λήμνος και η Κεφαλονιά.

Σε σχέση με όσα σας έχει πει η κυρία Θεοδωρίδου σχετικά με τον εμβολιασμό μετά από νόσηση με μια μόνο δόση εμβολίου, το χρονικό διάστημα θα είναι από 6 έως 12 μήνες μετά τη νόσηση.

Συγκεκριμένα, ανακοινώνουμε ότι αν ο πολίτης έχει νοσήσει πριν από τον πρώτο του εμβολιασμό, τότε θα δικαιούται εμβολιασμό μετά από 6 μήνες από την ημέρα που διαγνώστηκε ως θετικός και έχει καταχωρηθεί στο μητρώο.

Αν έχει προκαθορισμένο ραντεβού από την επόμενη Τρίτη, η Τρίτη είναι η ημερομηνία που θα εφαρμόσουμε αυτά, τότε θα ακυρώσουμε αυτόματα το ραντεβού και ο πολίτης θα μπορεί θα μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό μετά από 6 μήνες από την ημερομηνία διάγνωσης της νόσου.

Να πούμε εδώ ότι ένα sms θα σταλεί ακριβώς στους έξι μήνες, έτσι ώστε να υπενθυμίσει στους πολίτες ότι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Αν ο πολίτης, τώρα, νοσήσει μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ραντεβού, θα ακυρωθεί αυτόματα το επαναληπτικό ραντεβού και θα μπορέσει να προγραμματίσει την δεύτερη του δόση, στο διάστημα έξι με δώδεκα μηνών από την ημερομηνία της διάγνωσης.

Αυτά θα εφαρμοστούν από την ερχόμενη Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]