Μανωλόπουλος: Τέλος καλοκαιριού οι αποφάσεις για εμβολιασμό παιδιών 12 -15 ετών - Δεν θα είναι υποχρεωτικός


 Θα βοηθήσει στο άνοιγμα της εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο

Στο τέλος του καλοκαιριού θα ληφθούν οι αποφάσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15

ετών , προανήγγειλε σήμερα ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η συζήτηση δεν θα φτάσει στην υποχρεωτικότητα.


«Είναι ακόμα νωρίς να πάρουμε αποφάσεις για τον εμβολιασμό των εφήβων. Η κοινωνία έχει φοβηθεί με αυτό το ενδεχόμενο λόγω των συζητήσεων που έχουν γίνει για τα εμβόλια, όμως πρέπει να δούμε και τα θετικά. Αν τελικά προχωρήσουμε στους εμβολιασμούς, θα βοηθήσει στο άνοιγμα της εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο. Στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει να εμβολιάζονται τα παιδιά ηλικίας 12-16 ετών. Προς το τέλος Ιουλίου θα έχουμε πολύ περισσότερα στοιχεία για να μπορέσουμε να προτείνουμε τον εμβολιασμό τους», δήλωσε ο κ. Μανωλόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία είναι να εμβολιαστούν οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 60 ετών.


Ερωτηθείς για τους λόγους που οι νέοι κάτω των 30 ετών εμβολιάζονται με Johnson&Johnson δεδομένου ότι και με αυτό έχουν καταγραφεί περιστατικά θρομβώσεων, ο κ. Μανωλόπουλος επισήμανε ότι ναι μεν είναι παρόμοιας τεχνολογίας εμβόλιο με αυτό της AstraZeneca κι έχουν αναφερθεί περιπτώσεις θρομβώσεων με θρομβοπενία, αλλά έχει μια σημαντική διαφορά: «Τα περιστατικά με το Johnson& Johnson είναι δέκα φορές πιο σπάνια. Αν με το AstraZeneca τα περιστατικά είναι 1 στα 100.000, με το Johnson& Johnson είναι 1 στο 1.000.000», υπογράμμισε.

πηγή parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]