Θεοδωρίδου:Υπό εξέταση ο εμβολιασμός παιδιών από 12 έως 15 ετών -Ερευνώνται τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας από το εμβόλιο της Pfizer


Στον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων έναντι της νόσου covid-19  αναφέρθηκε σήμερα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου .

"Οι ραγδαίες εξελίξεις στις επιστημονικές μελέτες έφεραν απρόσμενα γρήγορα τη δυνατότητα εμβολιασμού παιδιών από την ηλικία των 12 έως 15 ετών ενώ υπάρχει προοπτική επέκτασης του εμβολιασμού στο άμεσο μέλλον και σε μικρότερες ηλικίες."ανέφερε μεταξύ άλλων η κ.Θεοδωρίδου σημειώνοντας πως η Αμερική και ο Καναδάς εμβολιάζουν ήδη τα παιδιά.

Πριν από 3 μέρες ακολούθησε   μετά το CDC ακολούθησε η τοποθέτηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και η Ειδική Επιτροπή Ιατρικών Προϊόντων για ανθρώπινη χρήση ενέκρινε και εκείνη την επέκταση της ηλικίας του εμβολιασμού με εμβόλιο MRNA σε παιδιά ηλικίας 12 -15 ετών .

Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε σε μελέτη που αφορούσε 2.00060 παιδιά τα οποία σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο για παιδιά παρακολουθήθηκαν και διαπιστώθηκε ότι το εμβόλιο είχε τα πλεονεκτήματα κάθε εμβολίου (  δηλαδή ήταν ανοσογόνο και αποτελεσματικό)

Από τα 10005 παιδιά που εμβολιάστηκαν κανένα δεν ανέπτυξε νόσο σε σύγκριση με 16 παιδιά από τα 978 δηλαδή η αποτελεσματικότητα έφτασε στο 100%.

Τα παιδιά ,όπως είπε η κ.Θεοδωρίδου παρουσίασαν ήπιες  και συνηθισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες όπως αυτές των παιδικών εμβολίων .

Σύμφωνα με την Επιτροπή ο περιορισμένος αριθμός παιδιών που εμβολιάστηκαν δεν θα μπορούσε να επιτρέψει την καταγραφή σπάνιων ανεπιθύμητων ενεργειών .

Οι περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας  που έχουν αναφερθεί από το εμβόλιο της Pfizer και έχουν αναφερθεί σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 30 ετών  ερευνώνται από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης ,  χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί η σχέση με το εμβόλιο ,είπε η κ.Θεοδωρίδου .

Δείτε στο βίντεο όλα όσα είπε η κ.Θεοδωρίδου .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]