Μαθητής έβαλε στη θέση του τον αρνητή πατέρα του για το self test


 Μάθημα στον ίδιο του τον πατέρα έκανε μαθητής του Βόλου σε προαύλιο Λυκείου.


Μπροστά στα μάτια συμμαθητών του, αλλά και καθηγητών του, ο μαθητής έδωσε το αποτέλεσμα του self test για να μπει για μάθημα, μολονότι ο πατέρας του αντιδρούσε και κράδαινε έγγραφο από δικηγόρο για άρνηση υποβολής του γιου του τεστ. «Εσύ δώσε ό,τι θες, εγώ μπαίνω για μάθημα», είπε ο μαθητής προς τον αρνητή πατέρα του.


Σύμφωνα με το taxydromos.gr, το περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε λύκειο της πόλης και κατέδειξε τις «διαμάχες» που υπάρχουν ακόμη και ανάμεσα στα μέλη της ίδιας οικογένειας από αρνητές και μη των self tests.


Ο συγκεκριμένος μαθητής που έχει συμπληρώσει την ηλικία των 18 ετών, παρά την αντίθετη άποψη του πατέρα του, πήγε μόνος του στο φαρμακείο, προμηθεύτηκε το self test, υποβλήθηκε σε αυτοεξέταση, δήλωσε το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα, τύπωσε την υπεύθυνη δήλωση και πήγε στο σχολείο.


Ο πατέρας του είχε αντίθετη άποψη. Εμφανίστηκαν μαζί στο σχολείο, με τον γονέα να θέλει να καταθέσει έγγραφο στο σχολείο άρνησης υποβολής του παιδιού του σε τεστ επικαλούμενος ατομικές ελευθερίες, όμως ο μαθητής αντιστάθηκε και μπήκε στο μάθημα.


Εκπαιδευτικοί προσέγγισαν τον γονέα για να του εξηγήσουν ότι τα self tests γίνονται για την προστασία της υγείας όλων. Αν τελικώς κατέθεσε το έγγραφο ή όχι δεν έγινε γνωστό, το ζήτημα είναι ωστόσο ότι ο μαθητής μπόρεσε να παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματά του.


Μειώνονται οι αρνητές

Αρχικά, με την επαναλειτουργία των λυκείων, συνολικά 18 γονείς είχαν καταθέσει έγγραφα στα σχολεία, αρνούμενοι να υποβάλλουν τα παιδιά τους στη διαδικασία των self test και επικαλούμενοι συνταγματικά δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες.


Επιπλέον τρεις καθηγητές είχαν αρνηθεί να υποβληθούν σε τεστ, πλην όμως δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στα σχολεία και αναγκάστηκαν να υπαναχωρήσουν.


Πλέον ο αριθμός των γονέων που αντιδρούν στο τεστ είναι μονοψήφιος στα λύκεια του Βόλου. Οι περισσότεροι σχεδόν έχουν συμμορφωθεί ως προς το νέο μέτρο και τα παιδιά τους παρακολουθούν μαθήματα, αντί να επιβαρύνονται με αδικαιολόγητες απουσίες.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]