Ανοίγουν αύριο με self test οι σχολές οδηγών Με self test και στον ιδιωτικό τομέα


Ανοίγουν αύριο οι σχολές  ερασιτεχνών οδηγών,  οδηγών αυτοκινήτων,επαγγελματιών οδηγών αυτοκινήτων,  επαγγελματικής κατάρτισης μεταφορέων και επαγγελματικής κατάρτισης οδηγών οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων .


Τα θεωρητικά μαθήματα, καθώς και οι θεωρητικές εξετάσεις θα πρέπει να διενεργούνται διαδικτυακά.


Θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self-test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές αυτές.


Διενέργεια self-test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ για τους εκπαιδευτές και εξεταστές διενέργεια self-test δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.


Επίσης, διενέργεια των εξετάσεων με ραντεβού ανά μία ώρα.


Τήρηση κανόνων προστασίας Δημόσιας Υγείας, δηλαδή ανοιχτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος


Self test από αύριο και στον ιδιωτικό τομέα 

Η  χρήση αυτού του χρήσιμου εργαλείου  επεκτείνεται και σε μια σειρά δραστηριοτήτων του ιδιωτικού τομέα. Ποιοι είναι αυτοί οι τομείς.

Το λιανεμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων πώλησης τροφίμων και ποτών. Η εστίαση. Οι μεταφορές, χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές. Οι υπηρεσίες καθαρισμού. Τα κουρεία, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων. Αυτές είναι οι δραστηριότητες που καταλαμβάνονται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο εργοδότης δεν   επιτρέπεται να απασχολήσει εργαζόμενο με φυσική παρουσία αν δεν έχει κάνει self test και δεν έχει δηλώσει το αποτέλεσμά του .


Ο εργαζόμενος θα μπορεί να πάει στη δουλειά του μόνο εαν έχει δηλώσει το αποτέλεσμα .


Σε διαφορετική περίπτωση ο εκάστοτε εργοδότης  είναι υποχρεωμένος να μην αποδεχθεί την εργασία και απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής πληρωμής έως ότου συμμορφωθεί ο εργαζόμενος .


Σε περίπτωση που ο εργοδότης δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις του θα του επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ από το ΣΕΠΕ ενώ το πρόστιμο που θα πληρώσει αν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι απασχολεί εργαζόμενο που δεν ε΄χει δηλώσει self test   ανεβαίνει στα 500 ευρώ  και στα 1500 ευρώ σε περίπτωση που ο εργοδότης απασχολεί εργαζόμενο  με θετικό self test.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]