Ανοίγουν mall ,εκπτωτικά χωριά ,με διπλή μάσκα στις εκκλησίες απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22 .00 τη Μ.Εβδομάδα

 


Στα μέτρα που θα ισχύσουν  κατά τη διάρκεια του Πάσχα αναφέρθηκε νωρίτερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναλυτικά ο   υφυπουργός ανέφερε:

Για τις εκκλησίες

1 πιστός ανά 25 τ.μ  στο εσωτερικό των ναών και 1 πιστός ανά 10 τ.μ 

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους ενώ για τους ιερείς ,νεωκόρους και ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που θα βρίσκεται εντός του ναού   είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Μ.Παρασκευή 

Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών  ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού και πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας 

Ο περιορισμός κυκλοφορίας ξεκινά στις 22.00 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και στις 23.00 από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης 2 οικογενειών έως 9 άτομα ενώ αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 οικογένειες έως 12 άτομα.

Συστήνεται η διενέργεια self test σε   όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.


Υπερτοπικές μετακινήσεις 

Από σήμερα και μέχρι τις 10 του Μάη απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της περιφερειακής ενότητας.

Πότε επιτρέπεται :

-Μετακίνηση από και προς την εργασία  με τον τρόπο που προβλεπόταν 

Τα προσκομιζόμενα εγγραφα για λόγους εργασίας προσδιορίζουν το χρόνο έναρξης και λήξης της μετακίνησης  και διασταυρώνονται από τις Αρχές ελέγχοντας τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο μητρώο ανθρώπινου δυναμικού του ελληνικού Δημοσίου αλλά και στην ΕΡΓΑΝΗ.

Οσον αφορά στους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες στην υπεύθυνη δήλωση-βεβαίωση πρέπει να αναφέρεται συγκεκριμένα ο λόγος μετακίνησης ενώ ο συνολικός χρόνος μετακίνησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 48 ώρες.

-Μετακίνηση για λόγους υγείας αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση μετακίνησης προς δημόσια δομή υγείας η οποία σε   περίπτωση ελέγχου πρέπει να πιστοποιείται από το σχετικό  έγγραφο της ίδιας της δομής.

Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας ,μετάβαση σε κηδεία ,στην περίπτωση αυτή ο μετακινούμενος καλείται να επιδείξει πέρα από τη σχετική βεβαίωση ή sms με κωδικό 5 τα ακόλουθα 2 έγγραφα:τη ληξιαρχική πράξη θανάτου  αλλά και την άδεια ταφής.

-Επίσης από την απαγόρευση ε ξαιρείται η μετάβαση διαζευγμένων γονέων που τελούν σε διάσταση και είναι αναγκαία η μετακίνησή τους για την επικοινωνία γονέων και τέκνων .

Σε αυτή την περίπτωση ο μετακινούμενος γονέας πρέπει σε ενδεχόμενο έλεγχο να επιδεικνύει τη  δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου σε περίπτωση διαζυγίου ή υπεύθυνη δήλωση σε περίπτωση διάστασης .

Προσοχή!Δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία ,δηλαδή δεν μπορεί ο επαγγελματίας να χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του για να μεταβεί στο χωριό ή εκτός ΠΕ Ενότητας και να επιστρέψει στον τόπο μόνιμης κατοικίας επιδεικνύοντας το Ε1.

Επίσης ,η μετακίνηση εκτός ΠΕ για τη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων δεν επιτρέπεται από ιδιώτες με επίδειξη Ε9 για τη συγκεκριμένη περίοδο .


Από αύριο τα καταστήματα στην Κοζάνη και στην  Θεσσαλονίκη λειτουργούν και με τη μέθοδο click in shop .

Επίσης από αύριο  επαναλειτουργούν τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά και τα κέντρα αισθητικής .Ημετάβαση σε αυτά θα γίνεται κατόπιν ραντεβού και  με   αποστολή sms στο 13032.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]