Διώξεις πυροσβεστών για συνδικαλιστική δράση και μείωση οργανικών θέσεων στο Νομό Ιωαννίνων


Κατάθεση αναφοράς Μ. Τζούφη 


Την επιστολή της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία καταγράφονται συνδικαλιστικές διώξεις πυροσβεστών στο νομό Ιωαννίνων, κατέθεσε ως κοινοβουλευτική αναφορά η Μερόπη Τζούφη.


Απευθυνόμενη προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επισημαίνει πως οι διώξεις οφείλονται στη συνδικαλιστική δράση των πυροσβεστών, μέσω της οποίας διεκδικούν την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου. Έτσι, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτει την ερώτηση «αν ισχύουν ακόμη οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες και εάν είναι αποδεκτό ο συνδικαλισμός να εκφοβίζεται και να διώκεται, θυμίζοντας άλλες εποχές».


Επίσης, η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων θέτει το ζήτημα της μείωσης των οργανικών θέσεων στα Ιωάννινα. Τονίζεται πως τα οργανικά κενά δυσχεραίνουν το έργο της υπηρεσίας και θέτουν εμπόδια στην προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής, ζητώντας την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου.


Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει την επιστολή της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων, να ενημερώσει τη Βουλή και την τοπική κοινωνία, όπως και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]