ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ταξική Πορεία:Έρχεται νομοσχέδιο "ταφόπλακα"στα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα

 


ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Οι αγώνες μας να βάλουν φραγμό στα σχέδιά τους!

Με την πανδημία να καλπάζει και τα lockdown να διαδέχονται το ένα το άλλο, η κυβέρνηση, προχωρά πολλά βήματα την επίθεσή της απέναντι σε λαό και εργαζόμενους. Κεφάλαιο και κυβέρνηση βρήκαν την ευκαιρία να τσακίσουν όποιο δικαίωμα έχει μείνει όρθιο!

Με ένα νέο αντεργατικό νομοσχέδιο θέλουν να χτυπήσουν το οχτάωρο, την υπερωριακή αμοιβή, αλλά και να βάλουν ασφυκτικούς περιορισμούς στα σωματεία και στη συνδικαλιστική δράση.

ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ!

Με το νέο νομοσχέδιο:

 Επιτρέπεται η 10ωρη εργασία χωρίς αμοιβή των υπερωριών! Αντί αμοιβής ο εργαζόμενος θα δουλεύει μειωμένες ώρες ή θα παίρνει ρεπό κάποια άλλη ημέρα μέσα στο εξάμηνο.

Αυξάνεται το όριο των υπερωριών στις βιομηχανίες. Από τις 48 ώρες ανά 6μηνο, που ισχύει έως σήμερα, το όριο διαμορφώνεται στις 120 ανά έτος.

 Καταργείται η Κυριακάτικη αργία για ακόμη περισσότερους κλάδους.

 Επεκτείνεται και μονιμοποιείται η τηλεργασία. Για να δουλεύουμε χωρίς ωράριο και απομονωμένοι από τους συναδέλφους μας!

 Καθιερώνεται η Ηλεκτρονική Κάρτα Εργασία, για το περαιτέρω φακέλωμά μας.

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ και διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα δουλεύουμε περισσότερο και θα αμειβόμαστε λιγότερο!

Κι επειδή γνωρίζουν ότι η εργασιακή βαρβαρότητα που εξαπλώνεται θα γεννά εστίες αντίστασης και διεκδίκησης, βάζουν ξανά στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία και τον ελεύθερο συνδικαλισμό.

Επεκτείνουν και βαθαίνουν τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο των σωματείων. Κηρύσσουν παράνομη τη λειτουργία όσων σωματείων δεν ακολουθούν το μητρώο πραγματικών δικαιούχων και δεν απογράφονται στο γενικό μητρώο.

Το δικαίωμα στην απεργία βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο της αντεργατικής επίθεσης. Η αυξημένη απαρτία (50%+1) που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται με την υποχρεωτική ηλεκτρονική ψηφοφορία και την εξαποστάσεως συμμετοχή. Η επιβολή προσωπικού ασφαλείας στο 40% των εργαζομένων ενός κλάδου ή μιας επιχείρησης που απεργεί, ακυρώνει σε συντριπτικό βαθμό την ίδια τη δυνατότητα της απεργίας.

Το δόγμα «νόμος και τάξη» μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή στους εργασιακούς χώρους και το εργατικό κίνημα. Διώκουν συνδικαλιστές και βαφτίζουν «καταλήψεις χώρων», «παρεμπόδιση εισόδου» σε εργασιακούς χώρους, και «άσκηση ψυχολογικής βίας» τις απεργιακές κινητοποιήσεις και την περιφρούρηση των συλλογικών αποφάσεων. Θέλουν να τελειώνουν μια και καλή με τα εργαλεία μαζικής πάλης και τη δυνατότητα οργάνωσης των εργαζόμενων μαζών και της εργατικής τάξης.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ,ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Το μαζικό λαϊκό και νεολαιίστικο ξέσπασμα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων ενάντια στην κρατική καταστολή, και οι συνεχιζόμενοι φοιτητικοί αγώνες για την κατάργηση του κατάπτυστου νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, στρίμωξαν την κυβέρνηση της ΝΔ, αποτελούν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν οι λαϊκές και εργατικές αντιστάσεις.

Η μόνη απάντηση απέναντι σε αυτήν την αντεργατική λαίλαπα και την καταστολή βρίσκεται στην μαζική και ανυποχώρητη πάλη λαού και εργαζομένων. Κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που καμία σχέση δεν έχουν με τα εργατικά δικαιώματα και την διεκδίκησή τους, να προτάξουμε τη συλλογική πάλη και διεκδίκηση. Με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, μέσα από πρωτοβουλίες και μαζικές Γενικές Συνελεύσεις να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη δουλειά, την απεργία και την διαδήλωση! Να μην τους χαρίσουμε τα μόνα όπλα που έχουμε για να αγωνιζόμαστε και νικάμε!

 ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

5ΗΜΕΡΟ, 8ΩΡΟ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

ΤΑΞΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]