ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Δεκαπενθήμερη προθεσμία ζήτησε ο Πέτρος Φιλιππίδης - Εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο

 


Δεν εμφανίστηκε στον εισαγγελέα ο Πέτρος Φιλιππίδης αλλά μέσω του δικηγόρου του πήρε 15μερη προθεσμία για να προετοιμάσει τις έγγραφες εξηγήσεις του.


Ο πασίγνωστος πρωταγωνιστής ο οποίος καταγγέλλεται για μια υπόθεση βιασμού και δυο απόπειρες έχει κληθεί ως ύποπτος από τον εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση. Ωστόσο, επέλεξε να μην προσέλθει ο ίδιος στο εισαγγελικό γραφείο αλλά να κάνει χρήση του δικονομικού δικαιώματος που του παρέχει ο νόμος και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο. .


Ο 59χρονος Π. Φιλιππίδης ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης μετά τα στοιχεία που προσκόμισε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για το ελληνικό #metoo, θα έχει τη δυνατότητα εντός των 15 ημερών να μελετήσει  το περιεχόμενο της δικογραφίας προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του για να αντικρούσει όσα του αποδίδουν οι καταγγέλλουσες γυναίκες.Ο εισαγγελικός λειτουργός έχει ήδη στα χέρια του τις καταγγελίες τριών γυναικών που έχουν ασχοληθεί με το χώρο της υποκριτικής, η μια εκ των οποίων φέρεται να μιλά για βιασμό που τελέστηκε το 2008 μέσα σε θεατρικό χώρο,  ενώ οι άλλες δυο για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, αντίστοιχα. Μετά τις έγγραφες εξηγήσεις του Π. Φιλιππίδη, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ή όχι ποινικής δίωξης σε βάρος του.


Στην περίπτωση που ο γνωστός ηθοποιός βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ανακριτή ο οποίος στη συνέχεια θα τον καλέσει σε απολογία και αμέσως μετά θα αποφασίσει, μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα, για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση. 


Δεκαπενθήμερη προθεσμία ζήτησε και πήρε από τον εισαγγελέα ο Πέτρος Φιλιππίδης.


Την προθεσμία και τα αντίγραφα της εις βαρος του δικογραφίας έλαβε μέσω του δικηγορου του καθώς ο ίδιος επέλεξε να μην εμφανιστεί καθώς έχει αυτό το δικαίωμα από το νόμο.

πηγή zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]