Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων :Καμία ιδιωτικοποίηση !Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα!


 ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ! ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΡΑ 

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, που 1,5 χρόνο μετά την αρχική προσπάθεια για ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων στις 4 από τις 5 Δημοτικές Ενότητες, αξιοποιεί όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που της παρέχει η κυβέρνηση ώστε να καταφέρει να εξυπηρετήσει το στόχο των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην επεξεργασία των απορριμμάτων και δεν είναι άλλος από τις υπηρεσίες καθαριότητας στο μεγαλύτερο Δήμο της Ηπείρου. 

Σε αυτό το διάστημα, και παρά τη διαπίστωση των υπηρεσιών για 108 κενές θέσεις στην αποκομιδή απορριμμάτων και την καθαριότητα εσωτερικών χώρων, δεν ζήτησε ούτε μία (1) θέση εργάτη καθαριότητας ή εσωτερικών χώρων στον προγραμματισμό προσλήψεων του 2020 (6ΤΕ6ΩΕΩ-1EM) όπως επίσης και στον προγραμματισμό προσλήψεων του 2021 (ΨΤ4ΟΩΕΩ-ΒΙΣ). 

Ταυτόχρονα αξιοποιώντας τις αυξημένες αρμοδιότητες και την πλαστη πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή, που δημιούργησε η κυβέρνηση με τις διατάξεις Θεοδωρικάκου, αξιοποιώντας ακόμα και τις ΠΝΠ που θεσπίστηκαν για την επίσπευση των διαδικασιών εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής -η οποία δεν έχει ούτε και θα μπορούσε να έχει τέτοια αρμοδιότητα- για να προσδιορίσει την τιμή των υπηρεσιών αντί να κάνει μελέτη, επανέφερε τους εργολάβους στις 2 Δημοτικές Ενότητες (όπως ήταν και νωρίτερα) και «έβαλε πόδι» λίγο-λίγο και στην πόλη των Ιωαννίνων. 

Με την εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή, η Δημοτική Αρχή, δίνει τις 4 από τις 5 Δημοτικές Ενότητες των Ιωαννίνων σε εργολάβους με ακόμα χειρότερους όρους από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη. Με κόστος αποκομιδής ανά τόνο που δεν προκύπτει από καμία μελέτη και μάλιστα αυξημένο κατά 18,20% σε σχέση με τον προηγούμενο Σεπτέμβριο (η «τεκμηριωμένη» τιμή τότε ήταν 43,42/τόνο ενώ με το νέο διαγωνισμό είναι 51,32€/τόνο). 

ΚΑΡΟΛΟΥ 24 | 104 37 | ΑΘΗΝΑ | ΤΗΛ.: 210 5229512 | FAX: 210 5247633 

https://www.poeota.gr | e-mail: info@poeota.gr 

Με 30% λιγότερο προσωπικό σε σχέση με τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Η πρώτη μελέτη τεκμηρίωνε την ανάγκη συνολικά για 6 οδηγούς και 12 εργάτες για αυτές τις 4 ΔΕ ενώ στη νέα μελέτη οι ίδιοι όγκοι απορριμμάτων χωρίς απολύτως καμία τεκμηρίωση μπορούν να γίνουν από 4 οδηγούς και 8 εργάτες. Αν σε αυτά προσθέσουμε και την εξοικονόμηση χρημάτων από την επικείμενη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης (σε σχέση με τις τιμές του Σεπτέμβρη του 2019) καταλαβαίνουμε πως η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων προσπαθεί να πάρει... «το χρυσό βραβείο» στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων. Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων οφείλει να απαντήσει στους Γιαννιώτες για ποιο λόγο μια υπηρεσία με 30% λιγότερο προσωπικό κοστολογείται 18% ακριβότερα μετά από 1,5 χρόνο. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ από την πρώτη στιγμή μπήκε εμπόδιο στους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής Ιωαννιτών και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει στηρίζοντας κάθε αγωνιστική κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση στις υπηρεσίες καθαριότητας των Ιωαννίνων 

Να προχωρήσει τώρα σε προσλήψεις μονίμου προσωπικού. 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Ο Πρόεδρος 

Ο Γεν. Γραμματέας 

Hamm 

Νίκος Τράκας 

Νίκος Τράκας 

Βασίλης Πετρόπουλος 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]