Ιωάννινα:Παράσταση διαμαρτυρίας από το Εργ.Κέντρο για την απόλυση στην ΠΙΝΔΟ

 


Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Η παράνομη και εκδικητική στάση 

της επιχείρησης ΠΙΝΔΟΣ δε θα περάσει!

Διαμαρτυρία πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στα Δικαστήρια Ιωαννίνων απέναντι στην προσβολή της απόφασης επαναπρόσληψης του συναδέλφου στην ΠΙΝΔΟ.

Η εργοδοσία της επιχείρησης ΠΙΝΔΟΣ συνεχίζει την εκδικητική συμπεριφορά απέναντι στο συνάδελφο που απήργησε στις 26 Νοέμβρη διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας του και των συναδέλφων του.

Η εργοδοσία της ΠΙΝΔΟΥ δε χάνει χρόνο, προσβάλει με ασφαλιστικά μέτρα την απόφαση επαναπρόσληψης του συναδέλφου που απέλυσε. Είναι αδίστακτοι. Παρά το γεγονός ότι με την οργανωμένη παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και των ταξικών σωματείων ο συνάδελφος επέστρεψε στη δουλειά, τον τιμώρησαν, τον τοποθέτησαν στο πιο σκληρό κομμάτι της παραγωγής, στο κρέμασμα, χωρίς καμία εκπαίδευση, στο κομμάτι που έχει δοθεί εξ ολοκλήρου μόνιμα στους εργολάβους. Στο τμήμα που δεν χορηγούνται ούτε τα ελάχιστα μέσα προστασίας, εκεί που οι εργάτες λούζονται από την κορφή ως τα νύχια με περιττώματα. 

Είναι ασυγκράτητοι, τώρα θέλουν και με τη βούλα των δικαστηρίων απόλυση του συναδέλφου.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δεν έχουν τσίπα. Την ώρα που οι εμβολιασμοί γίνονται με το σταγονόμετρο. Την ώρα που θυσιάζονται ζωές στους ανταγωνισμούς των κερδών των φαρμακοβιομηχάνων και των κυβερνήσεων που τους υπηρετούν, η ΠΙΝΔΟΣ προσπάθησε να επιβάλει από το παράθυρο τον εμβολιασμό των εργατών της. Θέλει άλογα κούρσας τους εργάτες, για να είναι ένα βήμα μπροστά στον ανταγωνισμό της με τους υπόλοιπους επιχειρηματικούς ομίλους. Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση που λύνει τα χέρια της εργοδοσίας να παίζει με τις ζωές και την υγεία μας. Καμία ατομική ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι που κλήθηκαν να εμβολιαστούν, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων θα σταθεί δίπλα τους με κάθε τρόπο. 

Tο κυνήγι του συναδέλφου στην Πίνδο, στρώνει το δρόμο για τη μεγαλοεργοδοσία της πόλης μας.  Δείχνει τι θα ακολουθήσει για τους εργάτες αν τους αφήσουμε να τους περάσει.  


ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ:Η 10ωρη εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι ατομικές συμβάσεις, η καθιέρωση εξελιγμένων μορφών εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία, ταυτόχρονα με το χτύπημα και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης δένουν την ολομέτωπη επίθεση και το σχέδιο κυβέρνησης και κεφαλαίου για να θωρακίσουν την απρόσκοπτη κερδοφορία του.

Η δικιά μας ζούγκλα με τα ωράρια λάστιχο και το ξήλωμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, είναι ο δικός τους εκσυγχρονισμός. «Εκσυγχρονισμός και πρόοδος» για τα κέρδη τους, είναι η πάγια εντολή της Ε.Ε. και του κεφαλαίου για διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου και «ευελιξία» που με ευλάβεια  υπηρετούν πιστά και εγκληματούν στις πλάτες μας όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά


Όλοι στην απεργία για τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς 

ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΗ στις 10πμ στην Κ.ΠΛΑΤΕΙΑ

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]