ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:Ανοιχτή απαντητική επιστολή στον Γενικό Διευθυντή του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ

 


Ανοιχτή απαντητική  επιστολή στον Γενικό Διευθυντή του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ

 «ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ

21 Απρ 2021, 1:52 μ.μ.

Καλημέρα σας,

Σας ενημερώνουμε ότι απαγορεύονται όλες οι επισκέψεις στο πτηνοσφαγείο μας λόγω Covid-19 αλλά και για το λόγο ότι δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί όλο το προσωπικό μας.

Τις ευχές σας μας τις στείλατε με πολλούς τρόπους.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόησή σας .

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση , Καλό Πάσχα και Καλό Αγώνα.

Με εκτίμηση,

Λάζαρος Τσακανίκας

Γενικός Διευθυντής»

Αυτή είναι η απάντηση του Γενικού Διευθυντή του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ στην επιστολή  του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων (όπως στείλαμε σε όλους τους μεγάλους χώρους δουλειάς) για ενημέρωση των εργατών ενόψει του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης που στόχο έχει την κατάργηση του 8ωρου και την επιβολή 10ωρης δουλειάς. Απαγορεύει την είσοδο στο χώρο του εργοστασίου με πρόσχημα την πανδημία θέλοντας να ορθώσει εμπόδια στην οργάνωση των εργατών εν όψη της αγωνιστικών απεργιακών Πρωτομαγιάτικων κινητοποιήσεων στις 6 Μάη.  

Χωρίς να γνωρίζουμε αν απηχεί και την άποψη του ΔΣ σας, ενώ η επιστολή σας φαίνεται να αγγίζει τα όρια της γελοιότητας, είναι επικίνδυνη:

Ξεπερνάτε κε Γενικέ  κάθε πρόκληση με το να στοχοποιείτε το Εργατικό Κέντρο για δημοσιεύματα που εμφανίζουν την ΠΙΝΔΟ να σχετίζεται με τον εκτός λίστας εμβολιασμό, για τον οποίο έχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση.

Από τη μια επιβάλετε στους εργάτες να εμβολιαστούν για να αποκτήσετε πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές σας και από την άλλη τους ρίχνετε τις ευθύνες όπως ανέντιμα αφού ανώνυμα δηλώσατε αυτό  ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή στο MEGA. 

ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.

Γιατί η επιστολή σας έρχεται την ίδια ώρα που προσπαθήσατε να απολύσετε εργάτη σας γιατί απήργησε, την ίδια ώρα που  η κυβέρνηση για χάρη του κεφαλαίου ετοιμάζεται να ψηφίσει νόμο που καταργεί το 8ωρο 135 χρόνια μετά την κατάκτηση του, που δίνει μάχη για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργατών και το τσάκισμα των συνδικάτων. Ηγείστε κε. Γενικέ στην προσπάθεια αυτή,  γιατί αυτά σας απασχολούν. 

Πάει πολύ όμως να ζητάτε από εμάς τα ρέστα όταν από την πρώτη στιγμή απαιτήσαμε μέτρα προστασίας των εργατών στους χώρους δουλειάς, επαναλαμβανόμενα περιοδικά τεστ, εμβόλια από κάθε διαθέσιμη πηγή για όλους.

Αν η μεγαλοεργοδοσία της ΠΙΝΔΟΥ ψάχνει για καλούς «συνομιλητές» που να βάζουν πλάτη να σκύψουν το κεφάλι οι εργάτες, δεν θα τους βρείτε σε μας. Τέτοιους έχετε πολλούς. Είναι τα τσιράκια σας στη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων της Πίνδου, είναι οι εκλεγμένοι σας από την ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο που δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα όλους αυτούς τους μήνες  και πολλοί άλλοι όπως η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.  

Εμείς ποτέ δεν θα δείξουμε «κατανόηση» σε αυτούς που κόβουν μισθούς, απολύουν, επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα με 12ωρα, δουλειά της Κυριακές, απλήρωτες υπερωρίες, τετράωρα ένσημα στους εργολαβικούς εργάτες. 

Οι εργάτες ποτέ δε θα δώσουν συγχωροχάρτι στους εκμεταλλευτές τους. 

Εσείς μετράτε τα κέρδη σας και εμείς τους νεκρούς μας.


Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

          ΕΞΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ     ΗΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]