ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Διαδικτυακό σεμινάριο για «Το θεατρικό παιχνίδι στο σχολείο»____________________________________

Στις 21 Απριλίου, από τη Σχολή Θεάτρου Ορφέας


Διαδικτυακό βιωματικό Σεμινάριο για την «Οργάνωση και τον Σχεδιασμό Σχολικής Παράστασης» θα διεξαγάγει η Σχολή Θεάτρου Ορφέας. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 21 Απριλίου, ώρες 6 – 11 μ.μ.. Εμψυχωτές θα είναι οι Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης, Εργοθεραπευτής στην Α/βαθμια Εκπαίδευση, MSc, Παιδαγωγική Θεάτρου – Εμψύχωση Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού και Χρήστος Χρήστου, Ηθοποιός – Σκηνοθέτης. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η οργάνωση και ο σχεδιασμός μίας σχολικής παράστασης είναι μία διαδικασία που απασχολεί πολλούς εκπαιδευτικούς ανά τα χρόνια. Η εύρεση διαφόρων κειμένων και ιδεών, η δραματοποίηση ως μέθοδος, η προσέγγιση της πολυθεματικότητας καθώς και οι διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι μερικές από τις διαδικασίες οι οποίες αποτελούν τη βάση μίας σχολικής γιορτής ή παράστασης.

The Beautiful Luxembourg

Copy video url

Play / Pause

Mute / Unmute

Report a problem

Language

Mox Playeradvertisement

Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα προσεγγιστούν: Η μέθοδος του Θεατρικού Παιχνιδιού, η Παιδαγωγική Θεάτρου και η Θεατρική Αγωγή. Μέσα από αυτούς τους τρεις βασικούς πυλώνες, θα δοθούν ιδέες και προτάσεις σχετικά με την προσέγγιση του πως μπορεί να οργανωθεί μία σχολική εορτή που απευθύνεται όχι μόνο στους γονείς αλλά στα ίδια τα παιδιά που συμμετέχουν. Το βίωμα, η εμπειρία του βιώματος καθώς και η προσωπική έκφραση του κάθε παιδιού αποτελεί την κινητήριο δύναμη του σεμιναρίου αυτού, που απευθύνεται σε όσους εργάζονται ή θα εργαστούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε φοιτητές καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο. 

***

Κόστος 30 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής στο email: orfeas.dramaschool@gmail.com. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978047081

 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας και Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού «Λάκης Κουρετζής». Έχει παρακολουθήσει το Studio Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου (2015-2017), ενώ έχει φοιτήσει στο Κέντρο Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας και τώρα στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της ‘Κριτικής Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών’. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι επόπτης του τμήματος εργοθεραπείας στα διεπιστημονικά κέντρα "Δια... Λόγου Τέχνη" ενώ πλέον συνεργάζεται με το eidikospaidagogos.gr και το Aegean College στο Τμήμα Εργοθεραπείας. Με τη συνεργάτη του Κάτια Μακρυκώστα έχουν δημιουργήσει το πιστοποιημένο πρόγραμμα «Θεατρικό Παιχνίδι και Ειδική Αγωγή», ενώ θεατρικά του κείμενα έχουν ανέβει σε διάφορες Αθηναϊκές σκηνές. Είναι συγγραφέας των βιβλίων ‘Δεν με Ξέρεις’ και ‘Θεριά’ στην κοινή έκδοση Delete με την Βάνα Πεφάνη.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Χρήστος Χρήστου γεννήθηκε στο Μόναχο και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Απόφοιτος της δραματικής σχολής Πρόβα. Σπούδασε παιδαγωγική θεάτρου – θεατρικό παιχνίδι στη σχολή του Λάκη Κουρετζή στο Θέατρο Ημέρας. Επίσης παρακολούθησε το πρόγραμμα «Η σκηνοθεσία στο Θέατρο» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπως και πολλά σεμινάρια υποκριτικής με τους Γιώργο Καραμίχο, Ζωή Ξανθοπούλου, Πασχάλη Τσαρούχα, Γιάννη Παρασκευόπουλο κ.α..

Από το 2013 - 2019 διηύθυνε καλλιτεχνικά το Θέατρο Έκφραση στα Ιωάννινα. Έχει σκηνοθετήσει τις παράστασεις: «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» (2014&2016), «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» (2015 & 2018), «Ματωμένος Γάμος» (2016), «Δεν Πληρώνω - Δεν Πληρώνω» (2017), «Θοδωρής ετών 33 μχ» (2017), «Σκοτεινή Πέτρα» (2018-2019), «Ρομπέν των Δασών» (2020) κ.α.. Το καλοκαίρι του 2020 σκηνοθέτησε στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων το έργο του Κατσικονούρη «Καλιφόρνια Ντρίμιν» στο όποιο και πρωταγωνίστησε. Το 2020 ίδρυσε μαζί με την ηθοποιό Ναταλα Μίγδου τη Σχολή Θεάτρου Ορφέας στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις. Οι δύο τελευταίοι ρόλοι του είναι ο «Caveman» (μονόλογος) το 2019 σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Γεννατά και ο «Γυάλινος Κόσμος» (Τομ) το 2020 σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου. Διδάσκει θεατρική αγωγή σε παιδιά – εφήβους - ενήλικες από το 2013 και έχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις με μαθητές όλων των ηλικιών. Έχει διδάξει σε θεατρικά εργαστήρια και πολιτιστικούς συλλόγους σε όλη την Ήπειρο και στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]