Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου :Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπερνάει η ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών...


 Κάθε όριο προκλητικότητας  ξεπερνάει η ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών η οποία αντί να απαντά και να απολογείται σχετικά με τις καταγγελίες της Ένωσης Καλλιτεχνών Ηπείρου για αδιαφανείς διαδικασίες και πρακτικές στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, τροφοδοτεί τα ΜΜΕ και τους δημότες της πόλης με ψεύδη, ανακρίβειες και αοριστολογίες.


1.           Δεν απαντά στην καταγγελία ότι η νέα ανάθεση ποσού 40.000  δεν έγινε μετά από απόφαση του ΔΣ αλλά απευθείας από την πρόεδρο κα Κωτσαντή. Ισχυρίζεται ψευδώς ότι απόφαση νομιμοποιείται από την τριμελή επιτροπή αξιολόγησης. Κανένα τέτοιο δικαίωμα δεν έχει η συγκεκριμένη επιτροπή.  Ούτε ο κανονισμός λειτουργίας του ΔΗΠΕΘΕ, ούτε η προγραμματική σύμβαση με το ΥΠ.ΠΟ.Α, ούτε φυσικά άλλη προηγούμενη απόφαση του ΔΣ που επικαλείται  δεν το επιτρέπουν.


2.           Δεν απαντά αν υπήρξε ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης το οποίο ισχυρίζεται ΨΕΥΔΩΣ ότι στηρίζει. Ο λόγος είναι προφανής. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.


3.           Δεν απαντά στην καταγγελία ότι δεν υπήρξε έγκριση του προϋπολογισμού εκ μέρους του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ για την κατάπτυστη ανάθεση του έργου: «Από γιορτή σε γιορτή-Η Πασκαλιά της λευτεριάς». Ο λόγος είναι προφανής. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ.


4.           Δεν απαντά στην καταγγελία αν έγινε «διερεύνηση του τρόπου υλοποίησης της παραγωγής του φθινοπώρου 2020 που το ΔΣ ανάθεσε σε μέλος του». Και φυσικά όχι μόνο δεν απαντά αλλά ούτε ενημερώνει το κοινό ότι η συγκεκριμένη παραγωγή, που δεν διερευνήθηκε, όπως δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος, εξοφλήθηκε κανονικά χωρίς να παρουσιαστεί έστω και σε Video!


5.           Ισχυρίζεται ΨΕΥΔΩΣ ότι η πρόεδρος είχε δικαίωμα να υπογράψει συμβάσεις ανάθεσης για παραγωγή που αποφάσισε η επιτροπή και ότι όλα έγιναν καλώς. Παρόλα αυτά , δύο ώρες μετά, ορίζει εκτάκτως συνεδρίαση για σύγκλιση ΔΣ την Μεγάλη Τρίτη και εκτός από την επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή προσθέτει εκ των υστέρων σαν θέμα την «έγκριση από το ΔΣ της πρότασης της 3μελούς επιτροπής και την επικύρωση των καταρτισθέντων συμβάσεων». Είχε τελικά δικαίωμα η πρόεδρος να υπογράψει συμβάσεις και να προχωρήσει σε αναθέσεις ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Αν είχε, γιατί έρχεται το θέμα στο ΔΣ εκ των υστέρων; Η ερώτηση είναι ρητορική και αρμόδια είναι να απαντήσουν τα δικαστήρια τα οποία η Δημοτική Αρχή βάζει στο κάδρο μιλώντας για «συκοφαντίες» εκ μέρους της Ένωσης Καλλιτεχνών…


6.           Δεν απαντά προς τι η βία να γίνει η συγκεκριμένη ανάθεση πέντε (!) μόλις ημέρες πριν την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή ούτε αν η απόφαση της αυτή δεσμεύει τον νέο διευθυντή/διευθύντρια.Η απάντηση για το ΔΗΠΕΘΕ 


Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου είχε προχωρήσει στην συγκρότηση τριμελούς επιτροπής με αντικείμενο την επιλογή προτάσεων για δράσεις και παραστάσεις σχετικές με την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Η Επιτροπή αποφάσισε και ενέκρινε  την πρόταση με τίτλο «Από γιορτή σε γιορτή: η Πασχαλιά της Λευτεριάς» ενώ σε επόμενη συνεδρίασή της, όπως τονίζει στο σχετικό πρακτικό, θα εξεταστούν και άλλες προτάσεις ώστε ορισμένες να υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες. 

Το  ΔΣ με ομόφωνη απόφαση του εξουσιοδότησε την  πρόεδρο  του ΔΗΠΕΘΕ να υπογράψει τα σχετικά με το απαιτούμενο θέμα έγγραφα και συμβάσεις.

Με βάση αυτά τα πραγματικά γεγονότα, γεννά ερωτήματα η επίθεση που εξαπολύει στην πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ αλλά και στην Δημοτική Αρχή, μέρος των καλλιτεχνών της πόλης που αντιπροσωπεύει η  Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου.

Είναι απολύτως κατανοητές οι δυσκολίες που διέρχεται ο καλλιτεχνικός χώρος εξ αιτίας των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία.  Όμως αυτές δεν μπορούν να ξεπεραστούν ούτε με ψεύδη, ούτε με επιθέσεις, ούτε με πολιτικούς εκβιασμούς.

Η Δημοτική Αρχή και το ΔΗΠΕΘΕ είναι ανοιχτά σε συνεργασίες, έχουν αποδείξει ότι στηρίζουν το καλλιτεχνικό δυναμικό της περιοχής.


Σε κάθε περίπτωση οι συκοφαντίες που εξαπολύουν για μία ακόμη φορά αποτελούν ένα πραγματικό θέατρο του παραλόγου το οποίο η Δημοτική Αρχή δεν θα ακολουθήσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]