ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κινητοποίηση για την Παιδεία και στα Ιωάννινα

 


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/4/2021 στις 7μμ κινητοποίηση  στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων (Περιφέρεια),  στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Παιδεία. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ.Ιωαννιτών, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

Στον χαιρετισμό του, εκ μέρους της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, ο Μάρκος Μεγίρ  τόνισε ότι «βιώνουμε ένα μορφωτικό έγκλημα διαρκείας απέναντι στους μαθητές! Η κυβέρνηση, με την εγκληματική της πολιτική, παίζει με την υγεία εκπαιδευτικών και γονέων, με την ψυχική υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Αξιοποίησε την πανδημία ως «ευκαιρία» για να νομοθετήσει σκληρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα (αξιολόγηση, τρίμηνα, επαγγελματική εκπαίδευση, τράπεζα θεμάτων, αστυνομία στα πανεπιστήμια κ.α.). Δεν πήρε κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων από την αρχή της χρονιάς, με αποτέλεσμα να κλείσουν όλα τα σχολεία στις αρχές Νοέμβρη και αρκετά από αυτά να παραμένουν κλειστά για πέντε συνεχόμενους μήνες από τότε.  Δεν ικανοποίησε το αίτημα για αραίωση των μαθητών ανά τάξη, για επαναλαμβανόμενα τεστ στους μαθητές, ώστε να παρακολουθείται με οργανωμένο τρόπο η διάδοση του ιού, είπε ψέματα για την προτεραιότητα των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς.  Το μόνο «μέτρο» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι το self-test. Για μια  ακόμα φορά η κυβέρνηση μεταφέρει τις δικές της ευθύνες στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και κουνάει το δάχτυλο περί υποχρεωτικότητας και υπεύθυνων δηλώσεων.» 

Εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η Μαίρη Μοσχίδου αναφέρθηκε στο άνοιγμα των Λυκείων λέγοντας ότι «η κυβέρνηση ανοίγει μόνο τα Λύκεια και όχι το σύνολο των σχολείων, εξακολουθώντας να φορτώνει το βάρος αντιμετώπισης της πανδημίας στην «ατομική ευθύνη» των γονέων και των εκπαιδευτικών , αδιαφορώντας για τα νέα δεδομένα της πανδημίας και αρνούμενη να ικανοποιήσει τα αιτήματα σύσσωμης της σχολικής κοινότητας, για αραίωση των μαθητών ανά τάξη, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας. Την ίδια στιγμή, αρνείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει επιφέρει η «τηλεκπαίδευση», είτε αυτά αφορούν αδυναμία παρακολούθησης λόγω οικονομικών δυσκολιών, είτε αφορούν τις επιπτώσεις που έχει στην ψυχική υγεία των παιδιών μας ο πολύμηνος εγκλεισμός.» 

Τέλος, στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών Τάσος Τόκας, κάλεσε σε κοινό αγώνα γονέων – εκπαιδευτικών - εργαζομένων για να  διασφαλιστούν όλα τα μέσα για το άμεσο και ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, λέγοντας ότι πρέπει «να σταματήσει η κυβέρνηση τα επικοινωνιακά παιχνίδια και την επίκληση της ατομικής ευθύνης.  Δεν θα ανεχτούμε για μια ακόμα φορά την κοροϊδία του σχολείου – ακορντεόν. Να παρθούν ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα ΟΛΩΝ των σχολείων με την παράλληλη εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών για την ύλη που δεν μπορεί να καλυφθεί με την τηλεκπαίδευση. Να προσδιοριστεί ημερομηνία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις με ανάλογη μείωση της ύλης, να μην γίνουν προαγωγικές εξετάσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και να αξιοποιηθεί ο χρόνος για κάλυψη των μορφωτικών κενών που έχουν διαμορφωθεί.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]