ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Χειρονομία Αντιεξουσιαστική Κίνηση:Στήριξη στην συγκέντρωση των υγειονομικών


 ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ


Περισσότερο από ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας του CoViD-19, η κατάσταση βαίνει ακόμα από το κακό στο χειρότερο. Παρά τα συνεχή παπαγαλίσματα των πληρωμένων ΜΜΕ, όλοι πια έχουμε καταλάβει ότι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα τραγικά ρεκόρ διασωληνωμένων και νεκρών, που κοντεύουμε πια να συνηθίσουμε στα καθημερινά δελτία ειδήσεων, είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Από την πρώτη κιόλας μέρα, το υγειονομικό προσωπικό ανά την Ελλάδα, κραυγάζει για την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ με προσλήψεις, δημιουργία ΜΕΘ και αγορά όλων των απαραίτητων αναλώσιμων για την ανταπόκριση στις αυξημένες ανάγκες μιας πανδημίας. Αντί για αυτό, το κράτος κάνει την πολιτική επιλογή να δίνει κολοσσιαία ποσά στα ΜΜΕ και την αστυνομία, για να επιβάλλει με τη βία τις πολιτικές του και να αποσιωπά τα σκάνδαλά του. Έτσι, τόσους μήνες μετά, όχι μόνο το προσωπικό και οι ΜΕΘ δεν επαρκούν ούτε για δείγμα, αλλά έχουμε φτάσει στο έσχατο σημείο άνθρωποι συστηματικά να διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ (!) με τους υγειονομικούς να εξηγούν σε όλους τους τόνους πως αυτή η πρακτική ουσιαστικά μεταφράζεται σε θανάτους, σε ζωές συνανθρώπων μας που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν σωθεί. Μάλιστα, την ίδια στιγμή και χωρίς καμία ντροπή, το κράτος επιλέγει να προβαίνει μέχρι και σε εκδικητικές απολύσεις των υγειονομικών αυτών που μιλούν δημόσια για την κατάσταση των νοσοκομείων της χώρας, όπως στην περίπτωση του γιατρού Κ. Καταραχιά.


Παρόλα αυτά, τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει. Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε εξαρχής μια νεοφιλελεύθερη ατζέντα, όπου το οικονομικό κέρδος είναι υπεράνω όλων και δεν δίστασε να εργαλειοποιήσει ακόμη και μια φονική πανδημία για να το πραγματοποιήσει. Με φρικτά νομοσχέδια να περνούν το ένα μετά το άλλο εν μέσω πανδημίας και lockdown (ν/σ Χατζηδάκη, Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, κατάργηση του 8ώρου κλπ) και αναρίθμητα οικονομικά σκάνδαλα να ξεπετάγονται συνεχώς, είναι εμφανές πως όσο και να κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες, για την ίδια τη ΝΔ η πανδημία δεν μεταφράζεται σε νεκρούς ανθρώπους, αλλά σε χρυσή ευκαιρία για ζεστό χρήμα. Κι αφού όλα λοιπόν, χορεύουν στο ρυθμό της οικονομίας και της αγοράς, παρά τον αριθμό των διασωληνωμένων που κάθε μέρα σπάει κι ένα νέο ρεκόρ, οι υπουργοί της κυβέρνησης εμφανίζονται να μιλούν ακατάπαυστα για άνοιγμα του τουρισμού και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως ουσιαστικό υγειονομικό μέτρο για μια τέτοια κίνηση. Την ίδια στιγμή, σε όλη την κοινωνία, ακόμα και οι μη νοσούντες από CoViD-19, έχουν βρεθεί σε έσχατο σημείο τόσο οικονομικά, όσο και ψυχολογικά, με την επιβολή μέτρων που σε καμία περίπτωση δεν έχουν υγειονομικό αποτέλεσμα, αλλά μόνο μας εξαντλούν μέρα με την ημέρα (sms, απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, συνεχές άνοιξε – κλείσε καταστημάτων και σχολείων).


Για εμάς ήταν και είναι απολύτως εμφανές: το κράτος ούτε κατά διάνοια δεν είχε σκοπό να διαχειριστεί την πανδημία, απλά την εκμεταλλεύεται στυγνά. Κι έτσι, για χάρη μιας θανατηφόρας νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής χάνουμε όλοι τις ζωές μας, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Για εμάς όμως, η υγεία και η ζωή των ανθρώπων ήταν και θα είναι πάντα πάνω από τα κέρδη τους. Έτσι, για όλους τους παραπάνω λόγους, στηρίζουμε και καλούμε στη διαμαρτυρία των υγειονομικών την Πέμπτη 22/4 στις 12μ.μ. στην Περιφέρεια.


- ΚΑΘΕ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΥ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

- ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ


ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ – ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

(Ανοιχτή Συνέλευση κάθε Πέμπτη στις 6 μμ στο ΕΚΧ Αλιμούρα)

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]