Ιωάννινα:Οικολογικά... εγκληματικό


 Το πόσο ωφέλιμη για τον πολίτη ενός αστικού κέντρου είναι  το πράσινο δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς. Είναι κάτι που έχει επιβεβαιωθεί πια από όλες τις πιθανές πηγές που ασχολούνται με την αναβάθμιση της ζωής στις πόλεις. Η αστική βλάστηση και ειδικά τα αστικά πάρκα συνεισφέρουν και σε αναψυχή και σε αισθητική.


 Οι πράσινοι χώροι και τα δέντρα προσφέρουν ηρεμία στη ζωή των ανθρώπων σε αντίθεση με την ψυχρότητα του δομημένου χώρου. Οι δενδροφυτεύσεις σε  ανοιχτούς χώρους αλλά και το υδάτινο στοιχείο συνεισφέρουν στη βελτίωση και του μικροκλίματος μιας πόλης. Έτσι, η δημιουργία χώρων πρασίνου μέσα στις πόλεις είναι στην ουσία επένδυση.

Πώς μπορεί λοιπόν να εξηγηθεί η ολοκληρωτική εξαφάνιση μιας δεντροφυτευμένης πλατείας  από το κέντρο της πόλης μας για να κατασκευαστεί εκεί ένας κυκλικός κόμβος που είναι βέβαιο ότι θα επιδεινώσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα; Και αναφερόμαστε φυσικά στην πλατεία Ολυμπιάδος που στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για θλιβερή ανάπλαση της κεντρικής πλατείας την εξαφανίζουν από τον χάρτη με όλα της τα δέντρα και το πράσινο.


Σκεπτόμενοι πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]