ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων στη σημερινή κινητοποίηση των συμβασιούχων στην Υγεία


 Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας και η κυβέρνηση συνεχίζει το έγκλημα. Έχει αφήσει «γυμνό» το δημόσιο σύστημα υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πανδημίας. Οι τεράστιες και τραγικές ελλείψεις προσωπικού με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων παραμένουν. Η βάρβαρη πολιτική που θυσιάζει ζωές, που μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα και τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις  είναι οδηγός της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν πιστά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. 

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην παίρνει άμεσα μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων με προσωπικό και εξοπλισμό, εξακολουθεί να μην παίρνει μέτρα προστασίας στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς και στους τόπους δουλειάς. Αντί αυτού με σημαία την ατομική ευθύνη και self test ανοίγει διάφορους τομείς της οικονομίας με μεγάλο στοίχημα τον Τουρισμό.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε κυβέρνησης, καθώς αποτελούν φθηνότερο εργατικό δυναμικό με ελάχιστα δικαιώματα. 

Η μείωση του μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο και η αντικατάσταση μέρους του από έκτακτο προσωπικό αποτελούν πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που ανανεώνουν και συντηρούν στρατιές χιλιάδων συμβασιούχων, με συμβάσεις ομηρίας για μια διαρκή ανακύκλωση της ανεργίας.

Η εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα που βιώνουν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία της πόλης μας  είναι εις βάρος της δημόσιας και δωρεάν υγείας . Προσωπικό με κατακτημένη εργασιακή πείρα, απαραίτητο για την στελέχωση υποδομών και τμημάτων σε μια κρίσιμη για την υγεία του λαού περίοδο είναι στον αέρα, βιώνει το άγχος και την αγωνία για το αύριο, ζει  την εργασιακή και πολιτική ομηρία.  

Ενώ την ίδια ώρα είδαμε γιατρούς να απολύονται είτε γιατί  μπήκαν μπροστά και αγωνίστηκαν (γιατρός ακτινολόγος στον Άγιο Σάββα) είτε γιατί διεκδίκησαν τα νόμιμα δικαιώματά τους(γιατρός γαστρεντερολόγος στο Χατζηκώστα).

Ένα χρόνο τώρα οι εργαζόμενοι βγάλαμε συμπεράσματα, οργανώσαμε την πάλη μας, υπερασπιζόμαστε την υγεία, τη ζωή και τα δικαιώματά μας. 

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στους Δήμους μας, με την πολιτική που βάζει κάθε είδους εμπόδια στις προσλήψεις και φέρνει στρατιές συμβασιούχων των 500 ευρώ που μέχρι να μάθουν τη δουλειά και να μην κινδυνεύουν, απολύονται για να έρθουν οι επόμενοι. 

Διεκδικούμε:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις 

Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων  στα Νοσοκομεία. 

Καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση  για μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη δικαιώματα για αξιοπρεπή ζωή

Δηλώνουμε παρόντες στη συγκέντρωση στις 12μ.μ. σήμερα Πέμτπη 22 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία.

Συμμετέχουμε στον εορτασμό της Πρωτομαγίας στις 6 ΜΑΗ στις 10:00πμ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]