ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ερώτηση στον Υπ.Υγείας για την εκδικητική απόλυση επικουρικής ιατρού στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα»

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη σχετικά με την απόλυση επικουρικής ιατρού από το Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα». 


Στην ερώτηση που συνυπογράφουν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ αυτών και ο τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός, γίνεται λόγος για εκδικητική μη-ανανέωση σύμβασης της γαστρεντερολόγου και μητέρας μονογονεϊκής οικογένειας Βασιλικής Τσακτσίρα από τη διοίκηση του νοσοκομείου, έπειτα από αίτημά της να λάβει άδεια ειδικού σκοπού όταν έκλεισαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και έπρεπε να μείνει σπίτι με τον γιο της ηλικίας μόλις 2 ετών.


Όπως τονίζει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 


«δεδομένης της επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει η χώρα μας και της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι μη-ανανεώσεις των συμβάσεων του ακτινολόγου Κώστα Καταραχιά στον “Άγιο Σάββα” και της γαστρεντερολόγου Βασιλικής Τσακτσίρα στο “Χατζηκώστα”, προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας».


Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν από τον υπουργό Υγείας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους οι δύο επικουρικοί εξαιρέθηκαν από τη ρύθμιση που παρατείνει τη θητεία όλων των επικουρικών ιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας. Επίσης τον καλούν να εφαρμόσει το νόμο και να παρατείνει τη σύμβαση της επικουρικής γαστρεντερολόγου στο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων.


ΕΡΩΤΗΣΗ

- προς τον υπουργό Υγείας


ΘΕΜΑ: «Εκδικητική απόλυση επικουρικού ιατρού στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα»


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρά σε μια νέα εκδικητική απόλυση επικουρικής ιατρού, μέσω μη-ανανέωσης σύμβασης. Η ιατρός Βασιλική Τσακτσίρα, γαστρεντερολόγος και μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, αντιμετωπίζει την εκδικητική στάση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» και την προοπτική της ανεργίας, έπειτα από αίτημά της να λάβει άδεια ειδικού σκοπού όταν έκλεισαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και έπρεπε να μείνει σπίτι με τον γιο της ηλικίας μόλις 2 ετών.


Δεδομένης της επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει η χώρα μας και της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι μη-ανανεώσεις των συμβάσεων του ακτινολόγου Κώστα Καταραχιά στον «Άγιο Σάββα» και της γαστρεντερολόγου Βασιλικής Τσακτσίρα στο Χατζηκώστα, προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας.


Ερωτήματα προκύπτουν αναφορικά με τα κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία έγινε η εξαίρεση των δυο επικουρικών ιατρών από τη ρύθμιση που παρατείνει τη θητεία όλων των επικουρικών ιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021, με διάταξη νόμου και λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας.


Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:


1. Ποιοι είναι οι λόγοι και τα κριτήρια που δεν ανανεώθηκε η σύμβαση της επικουρικής γαστρεντερολόγου Βασιλικής Τσακτσίρα στο ΓΝ Ιωαννίνων «Χατζηκώστα»;

2. Προτίθεται να εφαρμόσει το νόμο, παρατείνοντας τη σύμβαση της ιατρού μέχρις τις 31 Οκτωβρίου 2021;


Οι ερωτώντες βουλευτές


Μερόπη Τζούφη

Ξανθός Ανδρεάς

Αναγνωστοπούλου Σία

Αυγέρη Δώρα

Βέττα Καλλιόπη

Γεροβασίλη Όλγα

Γκιόλας Γιάννης

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος

Θραψανιώτης Μανόλης

Καρασαρλίδου Φρόσω

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κώστας

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μωραΐτης Θάνος

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

Παναγιού Πούλιου

Παπαδόπουλος Σάκης

Ραγκούσης Γιάννης

Σκουρλέτης Παναγιώτης

Σκούφα Μπέττυ

Σπίρτζης Χρήστος

Τελιογιορίδου Ολυμπία

Τσίπρας Γιώργος

Φάμελλος Σωκράτης

Φίλης Νίκος

Φωτίου Θεανώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]