ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας:7 Απρίλη – Παγκόσμια Ημέρα Υγείας - Διαμαρτυρία στο εξωτερικό αμφιθέατρο του νοσοκομείου



Πάνω από ένας χρόνος έχει περάσει από την επίσημη κήρυξη της πανδημίας στη χώρα μας. Πάνω από ένας χρόνος με την κατάσταση να βαίνει από το κακό στο χειρότερο λόγω της διαχείρισής της.

Την Τετάρτη 7 Απρίλη θα γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα για την Υγεία. Πέρυσι τέτοιες μέρες στην ανακοίνωση μας γράφαμε τα εξής: «Για την αντιμετώπιση της επιδημίας, χρειάζεται άμεσα η πλήρης διάθεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας των ιδιωτικών μονάδων υγείας μαζί με το προσωπικό τους καθώς και η ένταξη υποχρεωτικά των αυτοαπασχολούμενων γιατρών στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.» «Στις 7 Απρίλη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Όπως έχει αποδείξει τελικά η ζωή, κάθε μέρα είναι η παγκόσμια ημέρα υγείας. Καλούμε τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, καλούμε όλο το λαό και σήμερα και στις 7 Απρίλη και κάθε μέρα να αγωνιστούμε για ένα δημόσιο σύστημα υγείας για όλους χωρίς αποκλεισμούς οικονομικούς ή άλλους, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς  για τους υγειονομικούς, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και τους τομείς»

Ένα χρόνο μετά και τίποτα από αυτά δεν έχει αλλάξει! Η κυβέρνηση έχει επιλέξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα να πορεύεται με επικοινωνιακή πολιτική και περίσσεια «ατομική ευθύνη» , πιστή στα νεοφιλελεύθερα δόγματα που συμπυκνώνονται στο «όλα θα τα λύσει η αγορά». Το τίμημα βαρύ και μεγάλο: χιλιάδες νεκροί, χιλιάδες νοσούντες, εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς πρόσβαση στον εμβολιασμό, μετατροπή των δομών του ΕΣΥ σε δομές αντιμετώπισης μιας νόσου, μειώσεις προϋπολογισμών για την υγεία, καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, εντατικοποίηση της εργασίας, δραματική πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, φτώχεια, ανεργία, οικονομική καταστροφή, εγκλεισμός, τηλεκπαίδευση, τηλεργασία, καταστολή, αστυνομική βία, αυταρχισμός για το λαό και κέρδη για τους επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. Αυτός είναι ο απολογισμός!

Μόνο το τελευταίο 2μηνο στο Νοσοκομείο μας έχουμε νοσηλεύσει πάνω από 200 συμπολίτες μας νοσούντες με Covid19, με πολλές εκατοντάδες να έχουν προσέλθει στα ΤΕΠ Λοιμωδών χωρίς καμία νέα πρόσληψη σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό εδώ και ένα χρόνο.

Εμείς οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και στις δομές του ΕΣΥ της χώρας δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας για να είναι η υγεία λαϊκό δικαίωμα και δημόσιο αγαθό. Θα αντισταθούμε σθεναρά στις πολιτικές που μετατρέπουν την υγεία σε εμπορεύσιμο είδος και θα παλέψουμε για ένα δημόσιο σύστημα υγείας για όλους χωρίς αποκλεισμούς οικονομικούς ή άλλους, που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες. 

Σε αυτήν την πορεία, οι δικές μας ανάγκες ως εργαζόμενοι για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για στήριξη του ΕΣΥ με υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό, για ανάπτυξη του ΕΣΥ με άνοιγμα όλων των παλιών που κλείσανε αλλά και νέων δομών, για δημιουργία ενός μεγάλου και πραγματικού δικτύου Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Υγείας, συναντιούνται με τις λαϊκές ανάγκες για πρόληψη, υγεία και πρόσβαση στις δομές. Θέλουμε τον λαό μαζί μας και τον έχουμε και με την ψυχή και με την συνείδηση του.

Την Τετάρτη 7 Απρίλη 2021, καλούμε σε Γενική Συνέλευση – Διαμαρτυρία στο Εξωτερικό Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου στις 11 το πρωί. Τιμούμε αγωνιστικά την παγκόσμια μέρα για την Υγεία και απαιτούμε:

ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΊΑΣ 

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

13ο ΚΑΙ 14ο ΜΙΣΘΟ, ΜΙΣΘΟΥΣ και ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΙΝΑΣ

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ – ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 

ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΔΟΜΩΝ

ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ


 

Άρτα,4/4/2021

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]