ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δήμος Πωγωνίου: 600.000 ευρώ για «Ανάδειξη – ανάπλαση ιστορικών θέσεων Μαχών Έπους 1940 στο Καλπάκι – Μνημείου Πεσόντων»

 


Σε νέα τροχιά μπαίνει επιτέλους ένα σημαντικό ιστορικό έργο τιμής και μνήμης στο Δήμο Πωγωνίου. Πρόκειται για το έργο «Ανάδειξη – ανάπλαση ιστορικών θέσεων Μαχών Έπους 1940 στο Καλπάκι – Μνημείου Πεσόντων»  για το οποίο είχε εξασφαλιστεί το 2008 ποσό 500.000€ από τον αείμνηστο Πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα χωρίς ωστόσο αυτό να διατεθεί στο Δήμο με αποτέλεσμα το έργο να μείνει στις καλένδες. 

Μετά από σχετική επιστολή του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, με την ευαισθησία που τον διακρίνει,  ανέλαβε προσωπικά το ζήτημα δίνοντας το «πράσινο φως» για χρηματοδότηση του Δήμου με το αναπροσαρμοσμένο ποσό των 600.000.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου ευχαριστεί ιδιαίτερα  τον Πρόεδρο της Βουλής για τη συμβολή και σημειώνει: «Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για χρηματοδότηση του σπουδαίου έργου τιμής και μνήμης «Ανάδειξη – ανάπλαση ιστορικών θέσεων Μαχών Έπους 1940 στο Καλπάκι – Μνημείου Πεσόντων» με το αναπροσαρμοσμένο ποσό των 600.000€.Η συμβολή του κ. Τασούλα ήταν πολύτιμη στην κατεύθυνση υλοποίησης μίας δέσμευσης που αείμνηστου Δ. Σιούφα και τον ευχαριστούμε πολύ. Είναι ηθική υποχρέωση όλων μας να θυμόμαστε την ιστορία και να τιμούμε όσους έχουν χάσει τη ζωή τους για την Ελευθερία κι αυτό το σπουδαίο έργο θα επιτελέσει αυτόν ακριβώς το σκοπό. Παράλληλα ευχαριστούμε πολύ τον τέως Αντιπρόεδρο της Βουλής και Υπουργό κ. Γεώργιο Σούρλα καθώς και τη Ένωση Παιδιών Πεσόντων κατά το Έπος του 1940-41 για την πολύτιμη βοήθειά τους».

Το Έργο «Ανάδειξη - ανάπλαση ιστορικών θέσεων Μαχών Έπους 1940 στο Καλπάκι - Μνημείο Πεσόντων στη θέση 'Βουρλιάσος'» περιλαμβάνει μια σειρά επιμέρους έργων,   µε   βασικότερο   αυτό   της   κατασκευής   Μνημείου   Πεσόντων   στη   θέση «Βουρλιάσος» του Δήμου Πωγωνίου, στην αρχή του μονοπατιού προς την κορυφή του Λόφου Μαχητή.

Βασικός σκοπός του Έργου είναι να τιμηθούν οι αγωνιστές και οι πεσόντες του Έπους 1940 και να διατηρηθεί η ιστορική κληρονομιά της περιοχής.

Το Μνηµείο Πεσόντων σε συνδυασμό με το Μνημείο του Μαχητή,  το   Πολεµικό Μουσείο Καλπακίου  και  τις  αναπλάσεις Ιστορικών Θέσεων Μαχών, θα συνθέσουν μία ολοκληρωμένη ενότητα παρεμβάσεων ανάδειξης, η οποία θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών και θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]