Το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής και Υπολογιστικών Οικονομικών (ΕΕΠΥΟ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην ΕΤ3(video)
Την Τρίτη 13 Απριλίου στην εκπομπή ΟΜΙΚΡΟΝ 3 της ΕΡΤ3 παρουσιάστηκε μέρος της μεγάλης σε έκταση εργασίας σχετικά με τις επιπτώσεις της εγκατάστασης των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής. 


Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, μέσω του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής και Υπολογιστικών Οικονομικών, συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια της ερευνητικής ομάδας του βραβευμένου από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Brown των ΗΠΑ Στέλιου Μιχαλόπουλου. 


Η ερευνητική ομάδα του Στέλιου Μιχαλοπούλου αποσκοπεί στο να ερευνήσει λεπτομερώς τις συνέπειες της εγκατάστασης των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο σε βάθος ενός αιώνα. Στο έργο συμμετέχουν πολλοί επιστήμονες όπως ο Ηλίας Παπαϊωάννου (London Business School, UK), ο Στέλιος Καραγιάννης (European Training Foundation), ο Βασίλης Λογοθέτης (Cardiff University, UK) και ο Νίκος Μπένος (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).


Ιδιαίτερο μεγάλο και σημαντικό κομμάτι αυτής της ερευνητικής προσπάθειας αποτελεί η αποκρυπτογράφηση και ψηφιοποίηση όλων των δεδομένων που σχετίζονται με την εγκατάσταση των προσφύγων και πραγματοποιείται από το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής και Υπολογιστικών Οικονομικών (ΕΕΠΥΟ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή του εργαστηρίου Αναπληρωτή Καθηγητή Αθανάσιου Σταυρακούδη. 


Το ενδιαφέρον των τηλεθεατών τράβηξε η απεικόνιση σε ψηφιακούς διαδραστικούς χάρτες

των τόπων προέλευσης των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν σε οικισμούς όπως είναι

η Ανατολή Ιωαννίνων

http://stavrakoudis.econ.uoi.gr/deth/to/33100102-anatoli.html

ή η Νέα Σινώπη Πρέβεζας

http://stavrakoudis.econ.uoi.gr/deth/to/34311801-sinopi.html


Τέλος, ο Kοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών Σπύρος Συμεωνίδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Νικόλαος Μυλωνίδης και ο Διευθυντής του ΕΕΠΥΟ Αθανάσιος Σταυρακούδης συγχαίρουν τους φοιτητές που συμμετείχαν ή/και συμμετέχουν στο έργο.


Σχετικοί σύνδεσμοι:

https://www.youtube.com/watch?v=XhA5gSg8n2s

https://www.facebook.com/refugee1922

https://bit.ly/ref1922

https://bit.ly/epirus1913

Ιωάννινα, 16 Απριλίου 2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]