Εμβολιασμοί:Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-39 ετών (video)


 Από τη Μεγάλη Τρίτη  27 Απριλίου  ,όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ,ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών προκειμένου να κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν με αποθέματα της AstraZeneca.


Το  εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές ,τόνισε από την πλευρά του ο Μάριος Θεμιστοκλέους σημειώνοντας πως στη χώρα μας μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί 440.000 πολίτες με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ηλικιακή ομάδα 40-44 και 45-49 θα γίνει στη συνέχεια αρκετά  νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό ενώ το επόμενο διάστημα στο σχέδιο του εμβολιασμού θα προστεθούν δυνάμεις και από τον ιδιωτικό τομέα,ανέφερε ο κ.Θεμιστοκλεόυς.

Τη μία μέρα θα εγγράφονται στην πλατφόρμα και την επόμενη θα εμβολιάζονται .Αυτές οι ηλικίες θα μπορούν ,όπως σημείωσε ο κ.Θεμιστοκλέους να εμβολιάζονται φυσικά και αργότερα  ενώ οι εμβολιασμοί θα γίνονται   μέχρι τις 10.00 το βράδυ και Σάββατα και Κυριακές με το αντίστοιχο αντίτιμο για τους εργαζόμενους.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους αναφερόμενος στους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Jhnson&Johnson γνωστοποίησε ότι αναμένεται να ξεκινήσουν στις 4 του Μάη .


 Αναφερόμενος στα ποσοστά συμμετοχής στον εμβολιασμό ανά ηλικιακή κατηγορία ο κ.Θεμιστοκλέους είπε:

 "Tα ποσοστά συμμετοχής ανά ηλικιακή κατηγορία. Στους πολίτες άνω των 85 ετών, το 61% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 65,7% αν συνυπολογίσουμε και αυτούς που ήδη έχουν κλεισμένο ραντεβού. Στην ηλικιακή ομάδα 80-84, το 61% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 66% με αυτούς που έχουν κλείσει ραντεβού. Στην ηλικιακή ομάδα 75-79, έχει εμβολιαστεί με μία δόση το 68% και το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 77% με αυτούς που έχουν κλείσει ραντεβού. Στην ομάδα 70-74 το 50% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και αναμένεται να εμβολιαστεί το 70,57% σύμφωνα με την εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής. 
 Στην ηλικιακή ομάδα 65-69, το 27% έχει εμβολιαστεί με μια δόση – είναι από τις τελευταίες ηλικιακές ομάδες που έχουμε ανοίξει – και 68,5% έχει εμβολιαστεί ή έχει προγραμματισμένο ραντεβού. Στην ομάδα 60-64, το 51% έχει εμβολιαστεί και το 60% έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού. Τον Απρίλιο, βλέποντας και την εξέλιξη του σημερινού ανοίγματος της ηλικιακής ομάδας 55- 59 και των εκπαιδευτικών, παραμένουν ελεύθερα ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca. Εδώ θα ήθελα να πω κι εγώ με την σειρά μου, πως τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή. Έχουμε κάνει και στην χώρα μας περισσότερα από 2.500.000 εμβολιασμούς, με ελάχιστα συμβάντα και το εμβόλιο της AstraZeneca συγκεκριμένα είναι ασφαλές. Οι κίνδυνοι που υπάρχουν από τα εμβόλια είναι εξαιρετικά χαμηλοί. Στην Πατρίδα μας έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 440.000 συμπολίτες μας, ενώ στην Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο περισσότερο από 50.000.000 άτομα, στα οποία έχουν αναφερθεί ελάχιστα συμβάντα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με τα συντριπτικά στοιχεία νόσησης από τον κορονοϊό, όσον αφορά και την νοσηρότητα και την θνητότητα ή ακόμα και την πιθανότητα θρομβώσεων από το εμβόλιο. Ήταν ξεκάθαρη η τοποθέτηση όλων των οργανισμών, και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σε σχέση με τα οφέλη. Εμείς, βλέποντας τα ραντεβού, για να μπορέσουμε να πετύχουμε το τείχος ανοσίας εντός του καλοκαιριού, δημιουργούμε δεύτερη γραμμή εμβολιασμών, ένα δεύτερο σύστημα εμβολιασμού, που αφορά νεότερες ηλικιακές ομάδες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]