ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Το Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τον αγώνα των υγειονομικών και των συμβασιούχων των 2 νοσοκομείων της πόλης


 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ 

ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 12.00μμ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας και η κυβέρνηση συνεχίζει το έγκλημα. Έχει αφήσει «γυμνό» το δημόσιο σύστημα υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πανδημίας. Οι τεράστιες και τραγικές ελλείψεις προσωπικού με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων παραμένουν. Η βάρβαρη πολιτική που θυσιάζει ζωές, που μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα και τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις  είναι οδηγός της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν πιστά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην παίρνει άμεσα μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων με προσωπικό και εξοπλισμό, εξακολουθεί να μην παίρνει μέτρα προστασίας στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς και στους τόπους δουλειάς. Αντί αυτού με σημαία την ατομική ευθύνη και self test ανοίγει διάφορους τομείς της οικονομίας με μεγάλο στοίχημα τον Τουρισμό.

Είναι η πολιτική που πρωτοστατεί στην εδραίωση και γενίκευση των ευέλικτων κι ελαστικών μορφών εργασίας χτυπώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε κυβέρνησης, καθώς αποτελούν φθηνότερο εργατικό δυναμικό με ελάχιστα δικαιώματα. 

Η μείωση του μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο και η αντικατάσταση μέρους του από έκτακτο προσωπικό αποτελούν πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που ανανεώνουν και συντηρούν στρατιές χιλιάδων συμβασιούχων, με συμβάσεις ομηρίας για μια διαρκή ανακύκλωση της ανεργίας.

Η εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα που βιώνουν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία της πόλης μας  είναι εις βάρος της δημόσιας και δωρεάν υγείας . Προσωπικό με κατακτημένη εργασιακή πείρα, απαραίτητο για την στελέχωση υποδομών και τμημάτων σε μια κρίσιμη για την υγεία του λαού περίοδο είναι στον αέρα, βιώνει το άγχος και την αγωνία για το αύριο, ζει  την εργασιακή και πολιτική ομηρία.  

Ενώ την ίδια ώρα είδαμε γιατρούς να απολύονται είτε γιατί  μπήκαν μπροστά και αγωνίστηκαν (γιατρός ακτινολόγος στον Άγιο Σάββα) είτε γιατί διεκδίκησαν τα νόμιμα δικαιώματά τους(γιατρός γαστρεντερολόγος στο Χατζηκώστα).

Ένα χρόνο τώρα οι εργαζόμενοι βγάλαμε συμπεράσματα, οργανώσαμε την πάλη μας, υπερασπιζόμαστε την υγεία, τη ζωή και τα δικαιώματά μας. 

Διεκδικούμε:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις 

Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων  στα Νοσοκομεία και όλων των συμβασιούχων σε κάθε κλάδο, στο αναφαίρετο δικαίωμα όλων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη δικαιώματα για αξιοπρεπή ζωή. Στηρίζουμε την κινητοποίηση των υγειονομικών και των επιτροπών αγώνα των συμβασιούχων των Νοσοκομείων της πόλης μας αύριο μέρα Πανελλαδικής Πανυγειονομικής Απεργίας 12μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

10:00πμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]