ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Τους συμβασιούχους του «ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» συνάντησε αντιπροσωπεία Συμβασιούχων των 2 νοσοκομείων



Την ΤΡΙΤΗ 20/4/2021 αντιπροσωπεία από τις Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων των δυο νοσοκομείων Πανεπιστημιακού  και Χατζηκώστα συναντήθηκε με συμβασιούχους εργαζόμενους  του ιδρύματος της δομής  ΚΚΠΠΗ στο παράρτημα ΑμΕΑ «ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  εν όψει της συγκέντρωσης των συμβασιούχων στις δομές υγείας πρόνοιας που θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΗ στις  12:00 στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων στα πλαίσια της πανελλαδικής στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ από τις 8:00 τις 15:00. 

Στην συγκεκριμένη δομή δουλεύουν περίπου 100 εργαζόμενοι εκ των οποίων το 60% είναι συμβασιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων όπως γιατροί, νοσηλευτές, βοηθοί, τραπεζοκόμοι που δουλεύουν ως επικουρικοί και με κοινωφελή προγράμματα εργασίας. Επισημάνθηκε ότι οι ανάγκες του ιδρύματος σε μόνιμο προσωπικό είναι και παραμένουν αυξημένες ανεξαρτήτως της πανδημίας  καθώς οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι άτομα με ειδικές ανάγκες και  απαιτούν ιδιαίτερη νοσηλευτική  φροντίδα και περίθαλψη. 

Αναφέρθηκαν συνάδελφοι συμβασιούχοι με χρόνια δουλειάς  που εξαιτίας της  μοριοδότησης σε προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό δεν ήταν στους επιτυχόντες και τώρα βρίσκονται στον αέρα. Σημειώθηκε επίσης ότι το καθεστώς των συμβάσεων είναι εις βάρος υγειονομικών και ασθενών καθώς αποκτιέται εργασιακή και επιστημονική πείρα σε ένα ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα όπως είναι αυτός της υγείας. Πείρα που λόγο των συμβάσεων χάνεται και μένει αναξιοποίητη.

Κοινή και καθολική ήταν η συμφωνία για την οργάνωση και τον συντονισμό του αγώνα όλων των συμβασιούχων ανεξαρτήτως ειδικότητας και χρονικής διάρκειας της σύμβασης. Υπήρχε ομοθυμία και ομοφωνία ώστε οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου να μετατραπούν σε αορίστου, για μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων σε όλες τις ειδικότητες και σε όλες τις μορφές απασχόλησης , προσλήψεις στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας και πρόνοιας. 

Επιπλέον, συζητήθηκε και η νομική πλευρά του ζητήματος της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, μέσω δικαστικού αγώνα.

Στα πλαίσια αυτά οι εργαζόμενοι της δομής  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα Συμβασιούχων των νοσοκομείων Πανεπιστημιακού και  Χατζηκώστα. Να στηρίξουν τις διάφορες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα παρθούν το επόμενο διάστημα  για την σταθερή δουλειά. Να συμμετέχουν στην συγκέντρωση των συμβασιούχων στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων την ΠΕΜΠΤΗ 22 Απρίλη και ώρα 12:00.            


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]