ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ιωάννινα:Και οι συμβασιούχοι του νοσοκομείου Χατζηκώστα στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία την Πέμπτη 22/4


 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων και όλων των μορφών απασχόλησης στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα (Επικουρικό, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, ΕΟΔΥ) προσφέρουμε ο καθένας από το πόστο του  πολύτιμες και κρίσιμες υπηρεσίες για την προστασία της υγείας  του λαού. 

Είμαστε εργαζόμενοι που ενώ δίνουμε καθημερινά  μάχη, παρότι είμαστε στο πλευρό των ασθενών, παρόλο που εδώ και 1 χρόνο παλεύουμε μαζί  με τους μόνιμους συναδέλφους για την υγεία του λαού σε δύσκολες συνθήκες όπως αυτή της πανδημίας, δουλεύουμε χωρίς να υπάρχει αύριο, χωρίς προοπτική. 

Περίπου 200  άτομα σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό ζούμε με την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα αφού οι συμβάσεις μας λήγουν.  Μας θέλουν να δουλεύουμε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, χωρίς  συγκροτημένα δικαιώματα,  να θεωρούμε λογικό τον 21ο αιώνα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να μην έχουν σταθερή δουλειά 

Η κατάσταση αυτή που ζούμε είναι  εις βάρος των οικογενειών μας, είναι εις βάρος των ασθενών. Μόνο με τα χειροκροτήματα και τα χτυπήματα στις πλάτες δεν μπορούμε να θρέψουμε τις οικογένειες μας, δεν μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας. Η δουλεία με  ημερομηνία λήξης στα νοσοκομεία και συνολικά στην υγεία  είναι εις βάρος των ασθενών που όλοι βλέπουμε και ακούμε οτι ψάχνουν για ένα κρεβάτι ΜΕΘ. 

Χρειάζονται εδώ και τώρα οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου όλων των ειδικοτήτων και των μορφών απασχόλησης στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», συνολικά στην υγεία, να μετατραπούν ΤΩΡΑ σε αορίστου χρόνου. ΤΩΡΑ να γίνουν νομιμοποιήσεις όλων συμβασιούχων, ΤΩΡΑ να γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία.  

Αυτό το δίκαιο για τους υγειονομικούς και την υγεία των ασθενών αίτημα της μετατροπής των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου, της σταθερής δουλειάς, θέλουμε να διεκδικήσουμε. Αυτό το δίκαιο και καθολικό αίτημα όλων των συμβασιούχων θέλουμε να ακουστεί μαζί με τους συμβασιούχους των άλλων δομών και υπηρεσιών υγείας. 

Θέλουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που θα προβάλλουν το ζήτημα της σταθερής δουλειάς προς τα έξω στην κοινωνία. Θέλουμε την στήριξη και αλληλεγγύη άλλων φορέων και εκπροσώπων της κοινωνίας γιατί το αίτημα μας για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου αφορά μεγάλο μέρος του κόσμου. Θέλουμε να το αναδεικνύουμε, θέλουμε να το διεκδικήσουμε με κάθε μέσο και τρόπο. 

Γι αυτούς τους λόγους και τον καλύτερο συντονισμό μας προχωράμε στην δημιουργία Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Ενώνουμε τις φωνές μας και το δίκιο μας με τους συναδέλφους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων που έχουν δημιουργήσει αντίστοιχη Επιτροπή Αγώνα για τους Συμβασιούχους του ΠΓΝΙ 

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία την Πέμπτη 22 Απρίλη και ώρα 12:00 που πραγματοποιείται στα πλαίσια της πανελλαδικής στάσης εργασίας στα νοσοκομεία από τις 8:00 εώς τις 15:00.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]