ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ...ΜΑΖΙ ΜΑΣ

2 /5 ....Διαδικτυακή ηχητική αναμετάδοση, σε πραγματικό χρόνο, του ηχοτοπίου του ποταμού Αώου !!


Aoos Soundscape: REVEIL 24+1 HOUR BROADCAST 2021


Στις 02/05/2021 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ηχητική αναμετάδοση, σε πραγματικό χρόνο, του ηχοτοπίου του ποταμού Αώου στα πλαίσια του Reveil festival από τους Volumetric Units, την ομάδα φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το Reveil festival οργανώνεται από το Soundcamp με έδρα το Λονδίνο, ένα διεθνή καλλιτεχνικό οργανισμό που ερευνά τις κοινωνικές, προσωπικές και περιβαντολλογικές εμπειρίες σε φυσικά οικοσυστήματα. Σχετικά με την ηχητική περιβαντολλογική αναμετάδοση, η φιλοσοφία του Soundcamp είναι η εξής:


Οι ηχητικές αναμεταδόσεις σε πραγματικό χρόνο ενισχύουν την προσπάθεια μίας αληθοφανούς και όχι προκατασκευασμένης αποτύπωσης των τοπίων και των ήχων τους, σε αντίθεση με μία στείρα προβολή των τοπίων αυτών ως απλά θεάματα και καταχωρημένα ηχητικά δείγματα. Αποτελούν δε σημαντικά τεκμήρια για δημόσιες συζητήσεις και για προβληματισμό σχετικά με τη χρήση/εκμετάλλευση της γης και του δημόσιου χώρου.


Σημαντική είναι η συμβολή του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών (ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ») που υλοποιεί ερευνητικό έργο στην περιοχή του ποταμού Αώου με την χρήση αισθητήρων καταγραφής ήχου με την υποστήριξη της Ηuawei (μέσω του έργου «Tech for All»), της Wind Hellas, και της Rainforest Connection (ΜΚΟ, ΗΠΑ). 


Η αναμετάδοση θα γίνει από το ακουστικό δίκτυο του έργου αυτού στις 6 π.μ.της Κυριακής 2 Μαΐου (Κυριακή του Πάσχα). Ο λόγος που η αναμετάδοση θα γίνει τόσο νωρίς το πρωί είναι ότι θα περιληφθεί σε μία ηχητική μίξη με online εκμπομπές από διάφορα ηχοτοπία ανα τον κόσμο, τα οποία έχουν ως κοινό παρονομαστή τoυς ήχους του ξημέρωματος, γνωστό και ως Dawn Chorus (η χoρωδία της Αυγής).


Καλούμε τους φίλους της ακουστικής οικολογίας αλλά και οποιοδήποτε έχει ενδιαφέρον να βιώσει ηχοτοπία από όλα τα μήκη και πλάτη της Γής σε πραγματικό χρόνο, να συντονιστεί στον εξής σύνδεσμο:


Reveil festival Streams:
http://streams.soundtent.org/2021/streams

Volumetric Units - Aoos river profile:
http://streams.soundtent.org/2021/streams/utc2_ioannina

Οι Volumetric Units είναι οι: Μαρία Αράπκουλε, Λίνα Γερομιχάλη, Στέλλα Γιαννακούδη, Λευτέρης Δελημπάσης, Εύα Εξηντάρα, Χάρις Ιασωνίδη, Αναστάσης Καρράς, Βερενίκη Κοντοδήμου, Σοφία Κοτσώνη, Μιχάλης Κωταΐδης, Χρήστος Μαρής, Δημήτρης Μπατσής, Άννα Πρίτση και Ρενέβη Πολονύφη.

 


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]