Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων για τη μετακίνηση ασθενών έως 10.05.2021



Με την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 26044/2021, ΦΕΚ 1678/Β/23-4-2021 ορίζεται μέχρι 10.05.2021, ώρα 06:00 π.μ. ορίζονται τα νέα έκτακτα μέτρα περιορισμού της υπερτοπικής κυκλοφορίας για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊούCOVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας.

Στο άρθρο 1. Της Κ.Υ.Α. αναφέρεται κατά τον χρόνο εφαρμογής της παρούσας: «απαγορεύεται η μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας».

 Στις εξαιρέσεις περιλαμβάνεται : «για λόγους υγείας, αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση μετακίνησης προς δημόσια δομή υγείας για την πιστοποίηση της οποίας απαιτείται, πέραν της βεβαίωσης κίνησης της παρ. 5 του άρθρου 3 της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης, και έγγραφο της δημόσιας δομής υγείας, εκτός περιπτώσεων έκτακτης και επείγουσας ανάγκης».

Διαβιώνουμε στην ίδια πόλη, Περιφερειακή Ενότητα, Περιφέρεια, χώρα. 

Γνωρίζουμε όλοι πως η οδοντιατρική ασκείται κατά 95% από ιδιώτες.

Ακόμη και στην περίοδο των διακοπών του Πάσχα, υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν προγραμματίσει τη θεραπεία τους, προερχόμενοι από άλλες πόλεις και όμορους Νομούς της χώρας.

Η επίσκεψή τους δεν εξυπηρετεί μόνο έκτακτες και επείγουσες ανάγκες.


Προκειμένου να μη δημιουργηθεί επιπλέον σύγχυση στους ασθενείς μας και να μη διαταραχθεί η προγραμματισμένη επίσκεψή τους στα οδοντιατρεία, παρακαλούμε τα αρμόδια Υπουργεία να διορθώσουν άμεσα τη συγκεκριμένη διάταξη.


Καθίσταται προσβλητική η επιχειρηματολογία της απόρριψης βεβαίωσης μετακίνησης ασθενούς από ιδιώτη Οδοντίατρο με το σκεπτικό της ψευδούς δήλωσης, όπως διαρρέει στα Μ.Μ.Ε. τις τελευταίες ημέρες, ενώ η αντίστοιχη από δημόσιο φορέα διαθέτει την πρέπουσα εγκυρότητα.


Έχουμε σταθεί αρωγοί του δημόσιου συστήματος υγείας τους τελευταίους δύσκολους μήνες παρέχοντας πρωτοβάθμια οδοντιατρική φροντίδα σε όλους τους συμπολίτες μας, παρά τις εγγενείς δυσκολίες που συνιστά η άσκηση του επαγγέλματός μας στην πανδημία Covid-19. Απαιτούμε τη δέουσα ανταπόδοση από την πολιτεία. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]