ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Zητούνται εναερίτες -Τεχνικοί τηλεπικοινωνιών

  Η εταιρεία Epirus Elettronica με έδρα τα Ιωάννινα ζητά εναερίτες κινητής τηλεφωνίας -τεχνικούς τηλεπικοινωνιών για έργα στην Ήπειρο και...

Πάνω από 100 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ - Υπό κατάρρευση τα νοσοκομεία

 


Πάνω από 100 διασωληνωμένοι νοσηλεύονται εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.


Πιο συγκεκριμένα, χτες το μεσημέρι, 112 διασωληνωμένοι ήταν στον αναπνευστήρα αλλά όχι σε ΜΕΘ. Οι 97 απ' αυτούς στο Λεκανοπέδιο Αττικής, οι 15 σε νοσοκομεία στην περιφέρεια, εκ των οποίων ένας στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, που είναι στην αναμονή από 1 Απρίλη. Σημειώνεται ότι 50 διασωληνωμένοι μετρούν πλέον πάνω από τρία 24ωρα εκτός ΜΕΘ ενώ η μεγαλύτερη αναμονή είναι στην Αθήνα, από τις 23 Μάρτη! Μόνο στο «Γεννηματάς» της Αθήνας οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ χτες ήταν 15, και άλλοι 2 στο «Θριάσιο».


Την ίδια ώρα, οι διασωληνώσεις μόνο για Covid χτες άγγιξαν τις 800, ενώ οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας αυξήθηκαν σε μια μέρα κατά 13,55% (φτάνοντας τις 595), προμηνύοντας ακόμα περισσότερες διασωληνώσεις στο άμεσο μέλλον.


Στον «Ερυθρό Σταυρό» ήταν διασωληνωμένοι 10 ασθενείς εκτός ΜΕΘ, χωρίς τον απαιτούμενο εξειδικευμένο εξοπλισμό που παρακολουθεί και προειδοποιεί για κάθε εξέλιξη, ώστε να παρέχεται άμεσα η απαιτούμενη φροντίδα. Μόλις 3 ήταν τα κενά απλά κρεβάτια, τα ελάχιστα κρεβάτια ΜΕΘ είναι καλυμμένα από τις πρώτες μέρες, χτες έγιναν 33 εισαγωγές, το νοσοκομείο δεν αδειάζει κι ακροβατεί διαρκώς σε τεντωμένο σχοινί. Με 276 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών (41%) και 66 του παραϊατρικού και επιστημονικού προσωπικού, μετά βίας διεκπεραιώνονταν τα περιστατικά της συνήθους νοσηρότητας.


Με περίπου 90 νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό και γεμάτες τις κλίνες ΜΕΘ, ολοκληρώθηκε η χτεσινή εφημερία στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη. Στοιχεία που ενισχύουν τη βεβαιότητα ότι επανέρχονται σταδιακά οι δύσκολες μέρες του Νοέμβρη για τα νοσοκομεία της περιοχής, τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν δραματικά υποστελεχωμένα. Στο μεταξύ, και το ιικό φορτίο στα λύματα της πόλης ανιχνεύεται σε τιμές αντίστοιχες του πρώτου δεκαημέρου του Νοέμβρη.


Χτες, λοιπόν, το ΑΧΕΠΑ ολοκλήρωσε την εφημερία του με 54 νέες εισαγωγές ασθενών και γεμάτες και τις 31 κλίνες ΜΕΘ και το «Γ. Γεννηματάς» με 30 νέες εισαγωγές και γεμάτες και τις 14 κλίνες ΜΕΘ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]