ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Άγριος ξυλοδαρμός νεαρού από αστυνομικούς (VIDEO)




Άγριος ξυλοδαρμός ενός νεαρού από αστυνομικούς έγινε στη Νέα Σμύρνη.


Την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών κατέγραψαν περαστικοί σε οπτικοακουστικό υλικό.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί επιτέθηκαν σε περαστικούς που διαμαρτυρήθηκαν για την προσπάθεια τους να επιβάλουν πρόστιμο σε οικογένεια. 


Έπεσαν με μανία πάνω σε νεαρό και με τα γκλοπ άρχισαν να τον χτυπούν μπροστά σε άλλους περαστικούς που τους φώναζαν να σταματήσουν. 


Ωστόσο και παρά τον άγριο ξυλοδαρμό του νεαρού, η αστυνομία ισχυρίζεται ότι άνδρες της ΔΙΑΣ δέχθηκαν επίθεση. 


Την επίθεση αστυνομικών κατά κόσμου καταγγέλλουν οι ΚΟ Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ. 

«Η πανδημία απαιτεί μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και όχι αύξηση της αστυνομοκρατίας»
Την απρόκλητη επίθεση αστυνομικών και τον άγριο ξυλοδαρμό ενός νεαρού καταγγέλλουν οι Κομματικές οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ τονίζοντας πως «η πανδημία απαιτεί μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με ευθύνη του κράτους και όχι αύξηση της αστυνομοκρατίας και της καταστολής». 

Αναφέρουν σε ανακοίνωση:

«Οι Κομματικές οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ καταγγέλλουμε την επίθεση αστυνομικών δυνάμεων εναντίον κόσμου που βρισκόταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής. Στα πλαίσια ελέγχου για την τήρηση των μέτρων οι αστυνομικές δυνάμεις με κυβερνητική προφανώς εντολή ξεπέρασαν τους εαυτούς τους προπηλακίζοντας και εκφοβίζοντας τον κόσμο που είχε βγει για περπάτημα στην πλατεία. Οι καταγγελίες των κατοίκων και τα βίντεο που δημοσιευτήκαν αναδεικνύουν ότι μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία της υγείας του λαού αλλά η ένταση της καταστολής, η επικράτηση της λογικής της ατομικής ευθύνης για όσα συμβαίνουν σήμερα, η δίωξη ακόμα και του δικαιώματος στην άθληση και στον οικογενειακό περίπατο.

Οι Κομματικές οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν. Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ με κρατική ευθύνη.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας όλου του λαού διεκδικώντας ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, πραγματική επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, επιτάχυνση των εμβολιασμών με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.»

νεώτερη ενημέρωση 20.23

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν αντιδράσεις όταν εμφανίστηκαν για μια ακόμα φορά δυνάμεις της Αστυνομίας στο Άλσος, κάτι που γίνεται πολύ συχνά και προκλητικά το τελευταίο διάστημα, επιχειρώντας να επιβάλλουν πρόστιμα ακόμα και σε οικογένειες. Η αστυνομία απάντησε με ενίσχυση των δυνάμεών της στο Άλσος, κάνοντας ελέγχους και προπηλακίζοντας, φτάνοντας μέχρι να κυνηγούν και να χτυπούν αδιακρίτως, όπως δείχνει και το αποτρόπαιο στιγμιότυπο όπου κάμποσοι άνδρες της Αστυνομίας χτυπούν νεαρό στην πλατεία.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής είναι η πολλοστή φορά που άνδρες των μηχανοκίνητων ομάδων ΕΛΑΣ μπαίνουν με τις μηχανές τους στο Άλσος, την ώρα που κόσμος αθλείται ή κάνει τη βόλτα του, γεγονός που έχει καταγγελθεί αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό. Το Δεκέμβρη του 2020 έγινε σχετική καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Το ίδιο είχε συμβεί και τον περασμένο Νοέμβρη. Τον Ιανουάριο του 2021 επιστρατεύτηκαν τα ΜΑΤ. 

Μετά τις επιθέσεις της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και κινητοποίηση στην περιοχή, καταγγέλλοντας την αστυνομική βία.

Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημειώνουν ότι όλη μέρα η δημοτική αρχή ήταν άφαντη σε αυτά τα περιστατικά, και ζητά την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να παρθούν μέτρα, ώστε να σταματήσει το όργιο καταστολής που εδώ και καιρό συμβαίνει στην περιοχή. Την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών καταγγέλλουν οι Κομματικές Οργανώσεις Ν. Σμύρνης του ΚΚΕ. 

Επίσης μετά την προβολή βίντεο που δείχνουν τον ξυλοδαρμό κόσμου από αστυνομικούς, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι «έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα» σχετικά με βίντεο που όπως ισχυρίζεται «εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες» αποφεύγοντας να αναφερθεί σε ξυλοδαρμούς. Αναφέρει ακόμα ότι έγιναν 11 προσαγωγές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]